Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2016 - Anul XXI, nr. 184 (6297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mesajul verde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iată că brazilienii au dovedit o imaginaţie debordantă, scoţând festivitatea de deschidere din tipic. Nici că se putea o mai mare vizibilitate pentru mesajul verde, măcar să luăm aminte. Grăbite, jocurile s-au şi urnit, unele chiar înainte de deschidere. Ai noştri au început amestecat, cu handbalistele trăgând vârtos balanţa în jos prin înfrângerea cu Angola... Dacă la precedenta competiţie de anvergură antrenorul Ryde păstra o încredere nesmintită după începutul slab, de data asta se simte pesimismul în vorbele lui. Echipa e lovită într-o aripă, la propriu şi la figurat, astfel încât cred că trebuie să ne cam luăm gândul de la medalie la singurul joc de echipă la care mai contam în lume. Celelalte întreceri pe echipe, de exemplu la scrimă, sunt o sumă de eforturi individuale. Ceva intermediar ar putea fi tenisul la dublu, acolo unde, la masculin, Mergea şi Tecău şi-au respectat condiţia şi au trecut fără daune în turul secund. Din păcate, culoarul care le-a fost hărăzit nu arată prea bine, căci în sferturi, deci înainte de zona medaliilor, ar trebui să dea piept cu brazilienii Melo şi Soares. Este consecinţa faptului că sunt doar favoriţi 5, iar asta, la rândul ei, este consecinţa clasării ATP a celor doi, din cauza căderii abrupte a lui Horia şi a uneia mai line a lui Florin, amândoi ieşind din primii 10. Dar poate tocmai reunirea lor să fie momentul de cotitură. Îmi reafirm speranţa într-o performanţă a lor la Rio.

Strecor aici o scurtă consideraţie despre absenţa Simonei Halep de la Jocuri. Jucătoarea noastră pare să aibă o problemă cu alegerea cuvintelor la cald, exprimarea ei când a aflat că nu va fi port-drapel a delegaţiei lăsând de dorit, amintind de momentul în care n-a fost prea delicată nici cu Irina Begu. Apoi, ce s-ar fi întâmplat dacă era ea, cea aleasă pentru a fi port-drapel, ar fi renunţat şi în acest caz, după ce dăduse de înţeles că îşi doreşte mult respectiva onoare? Am toată înţelegerea pentru motivarea absenţei sale, dar nici nu mă pot opri să nu constat că alte membre ale delegaţiei noastre, practicante ale unor sporturi mai puţin răsfăţate cu beneficiile, nu-şi permit să se gândească la riscuri. Pentru ele, o medalie înseamnă mai mult decât glorie: o rentă viageră care le poate asigura un trai decent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesajul verde.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mesajul verde5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei