Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2016 - Anul XXI, nr. 184 (6297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

În vacanţă

Şcoala de vară „În grădina Maicii Domnului” pentru copiii din parohiile Leucuşeşti, Bogdăneşti şi Boroaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Leucuşeşti s-a încheiat, la finalul lunii lui cuptor, a doua etapă a programului de tip şcoală de vară implementată de Protoieria Fălticeni, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. La activităţile organizate în cadrul taberei au participat 50 de copii, preoţii parohi din parohiile implicate în acest proiect: parohia gazdă a acestei etape, Leucuşeşti (pr. paroh Adrian Dulgheriu), parohia Bogdăneşti I (pr. paroh Marcel Ursuțu) şi parohia Boroaia I (pr. paroh Silviu Maxim), cadre didactice şi invitaţi.

 

Seminarii catehetice

După primirea făcută de copiii din Leucuşeşti împreună cu preotul protopop Adrian Dulgheriu, participanţii la tabără au mers în biserica parohială, unde s-au făcut rugăciunile dimineţii. A urmat servirea micului dejun şi prezentarea programului, a obiectivelor şi aşteptărilor de la această întâlnire.

Pentru buna desfăşurare a seminarelor înscrise în agenda taberei, copiii au fost împărţiţi în două ateliere care au purtat numele a doi sfinţi iubiţi de cei mici, „Sfântul Nicolae” şi „Sfânta Filofteia”. Printre temele discutate în cadrul seminarelor catehetice şi care au stârnit interesul copiilor s-au numărat „Cine este Maica Domnului şi rolul ei în viaţa noastră” şi „Ce este un pelerinaj şi cum trebuie să ne comportăm”. Participanţii au fost receptivi şi foarte preocupaţi de cele ce s-au discutat la aceste seminarii, dovadă fiind numeroasele întrebări legate de cele două teme.

 

Pelerinaj la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” Cămârzani

Programul taberei a inclus şi un pelerinaj la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Cămârzani. Copiii şi preoţii care i-au însoţit au fost întâmpinați de monahia stavroforă Maria Deac, care le-a adresat un cuvânt de bun venit, fiindu-le ghid prin mănăstire. Aici copiii s-au închinat în biserica mare, au ascultat cuvântul de mare folos duhovnicesc despre icoanele făcătoare de minuni, au vizitat muzeul mănăstirii, au mers la mormântul Preasfinţitului Gherasim Putneanul şi au vizitat atelierele în care se realizează diverse obiecte bisericeşti. Tot aici toţi participanţii s-au delectat şi au apreciat delicioasele bucate gătite în cadrul mănăstirii.

Icoanele care au rămas în sufletul celor mici după vizita la Mănăstirea Cămârzani au fost reproduse în prăznicarul parohiei Leucuşeşti, unde s-a desfăşurat atelierul de pictură pe sticlă şi mucava, coordonat de profesoara de arte plastice Oana Cepoi. În cadrul acestui atelier, copiii au fost iniţiaţi în arta picturii religioase cu reprezentări iconografice ale Maicii Domnului. Participanţii au învăţat tainele picturii pe sticlă, arătând mult interes, dar şi dragoste faţă de această artă.

Un alt punct de atracţie a taberei a fost atelierul de comunicare, gazde fiind profesoara de limba română Gabriela Ariton şi profesoara de limba franceză Oana Fodor. La acest atelier s-au desfăşurat şi mai multe activităţi distractive concretizate în jocuri de grup conduse de cele două profesoare.

Şi seara a fost un prilej de bucurie, copiii participând la diferite activităţi având ca tematică muzica, dansul şi jocuri ale copilăriei, totodată bucurându-se şi de focul de tabără.

Înainte de a pleca la casele lor, copiii şi-au luat rămas bun de la moderatorii care le-au fost alături în această activitate: preot paroh coordonator Adrian Dulgheriu, preot Marcel Ursuţu, preot Silviu Maxim, preot profesor Constantin Bogdan Feştilă, prof. arte plastice Oana Cepoi, prof. Gabriela Ariton şi prof. Oana Fodor. Copiii au primit diplomele de participare şi programul ultimei etape ce se va desfăşura în parohia Boroaia I, în data de 25 august.

 

Educaţia religioasă a copiilor şi tineretului, o prioritate pentru preoţii din Protopopiatul Fălticeni

Pr. protoiereu Adrian Dulgheriu a concluzionat: „În contextul Anului Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox în Patriarhia Română, cu arhiereasca binecuvântarea a Înalt Preasfinţitului părinte Pimen, am reuşit să implementăm şi în cadrul Protoieriei Fălticeni, pe perioada vacanţei şcolare, programul de tip şcoală de vară. Am ajuns în etapa a II-a şi considerăm că a fost un real succes, pentru că am văzut cum s-au bucurat copiii de tot ceea ce s-a petrecut în cele două etape ale taberei din lunile iunie şi iulie. Ei s-au îmbogăţit sufleteşte, implicându-se cu drag în toate activităţile organizate şi chiar au venit cu propuneri pe care le vom pune în aplicare la următoarea întâlnire. Au primit noi cunoştinţe despre cinstirea Maicii Domnului şi despre închinarea la sfintele icoane. Foarte important este faptul că şi-au întărit prieteniile pe care le făcuseră în prima etapă a şcolii de vară de la parohia Bogdănești I. Considerăm că toate obiectivele acestei întâlniri au fost atinse şi aşteptăm şi noi cu nerăbdare ca şi copiii următoarea dată când ne vom reîntâlni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de vară „În grădina Maicii Domnului” pentru copiii din parohiile Leucuşeşti, Bogdăneşti şi Boroaia.
 Vizualizări articol: 2730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şcoala de vară „În grădina Maicii Domnului” pentru copiii din parohiile Leucuşeşti, Bogdăneşti şi Boroaia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei