Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2016 - Anul XXI, nr. 176 (6289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Flutur cere de la Guvern 60 de milioane de euro pentru investiţii în prevenirea inundaţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a solicitat 60 de milioane de euro de la Guvern pentru investiţii în prevenirea inundaţiilor. Flutur a ridicat această problemă în videoconferinţa de ieri cu vicepremierul Vasile Dâncu, arătând că Suceava este judeţul cu cel mai mare grad de risc la inundaţii. Şeful administraţiei judeţene a amintit că fosta guvernare social-democrată şi-a bătut joc, alocând pentru investiţii în prevenirea inundaţiilor infima sumă de 400.000 de euro.

„Am cerut vicepremierului Dâncu să deblocheze programul operaţional pentru infrastructura mare şi acolo e nevoie de cel puţin 60 de milioane de euro pentru 16 zone cu risc mare de inundaţii în judeţul Suceava, unde avem deja proiectele pregătite. Degeaba dai bani din Fondul de rezervă să cârpeşti ce strică apele dacă nu faci diguri. În ultimii patru ani nu s-a făcut nici un dig. O ruşine este că Apele Române au alocat pentru judeţul Suceava sume infime de bani. Guvernarea trecută a alocat doar 1,3 milioane de lei pentru tot judeţul, adică 400.000 de euro pentru un judeţ care are gradul cel mai mare de risc la inundaţii. Atât a contat judeţul Suceava pentru Apele Române şi asta este o alocare făcută la finele anului trecut de guvernarea Ponta”, a spus Flutur.

 

„Am solicitat fonduri pentru 4.000 de hectare de terenuri afectate de grindină aparţinând persoanelor fizice”

Preşedintele Consiliului Judeţean a amintit că judeţului Suceava i s-au alocat 30 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile de la începutul lunii iunie, iar acum s-au mai solicitat încă 60 de milioane de lei pentru pagubele produse de ploi după data de 20 iunie, în special în zonele Chiril, Crucea. Gheorghe Flutur a mai solicitat vicepremierului Dâncu fonduri pentru despăgubirea persoanelor fizice ale căror culturi au fost afectate de ploi şi grindină. Este vorba de 4.000 de hectare de terenuri din zona Rădăuţi în special.

„Am solicitat fonduri pentru 4.000 de hectare de terenuri afectate de grindină aparţinând persoanelor fizice din zona Rădăuţi în special. Încă nu s-a terminat documentaţia tehnică şi am rugat să urgenteze soluţionarea. Până acum evaluările pagubelor s-au făcut doar la ferme, la persoane juridice. La persoanele fizice nu a mers nimeni şi nu e în regulă”, a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere de la Guvern 60 de milioane de euro pentru investiţii în prevenirea inundaţiilor.
 Vizualizări articol: 1681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur cere de la Guvern 60 de milioane de euro pentru investiţii în prevenirea inundaţiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei