Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2016 - Anul XXI, nr. 176 (6289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Boliacu vrea să modifice contractul de salubrizare încheiat de primărie cu SC Servicii Comunale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul ALDE Constantin Boliacu a depus la registratura Consiliului Local Rădăuţi un proiect de hotărâre prin care solicită modificarea „Regulamentului serviciului de salubrizare a municipiului Rădăuți”, astfel încât operatorului de salubritate, SC Servicii Comunale, să i se traseze noi obligaţii. Proiectul de hotărâre, susţinut şi de ceilalţi doi consilieri ALDE din Rădăuţi, Petru Carcalete şi Florin Preda, prevede ca până la sfârşitul anului SC Servicii Comunale să realizeze o serie de lucrări de amenajare a platformelor pentru depozitarea deșeurilor menajere.

În expunerea de motive, consilierii ALDE explică de ce ar trebui modificat „Regulamentul serviciului de salubrizare a municipiului Rădăuți”. Astfel, Constantin Boliacu a explicat că proiectul prevede ca până la data de 31 octombrie 2016 să fie efectuate mai multe lucrări de amenajare la platformele de depozitare a deșeurilor menajere. „Astfel acolo unde sunt amenjate, se vor realiza platforme și ziduri din beton cu suprafață rezistentă la uzură, îngheț, dezgheț și factori corozivi. De asemenea, trebuie realizată racordarea la rețeaua de canalizare, asigurarea pantelor de scurgere, montarea de site la gurile de scurgere, dar şi coborârea nivelului de amplasament cel puțin la un container, pentru copiii care duc gunoiul”, a spus consilierul rădăuţean. Constantin Boliacu mai propune şi o serie de alte lucrări, respectiv închiderea ghenelor cu porți din plase de sârmă, pe cadre metalice ușoare, îmbrăcate cu plasă verde care să acopere vizibilitatea spre interiorul platformelor, spălarea și dezinfectarea după fiecare ridicare, cu cisterne cu apă cu jet sub presiune, dar şi asigurarea unui iluminat corespunzător a zonei de amplasare a ghenelor și a întregii incinte. El a mai menţionat că aceste lucrări sunt obligatorii având în vedere că ghenele de gunoi sunt adevărate focare de infecție, atentând la sănătatea publică a cetățenilor din municipiul Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boliacu vrea să modifice contractul de salubrizare încheiat de primărie cu SC Servicii Comunale.
 Vizualizări articol: 2331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Boliacu vrea să modifice contractul de salubrizare încheiat de primărie cu SC Servicii Comunale3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei