Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2016 - Anul XXI, nr. 176 (6289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A VI-a ediţie

Conferinţă internaţională în domeniul lingvisticii, la final de săptămână, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava (USV) se desfăşoară vineri şi sâmbătă, 29-30 iulie, cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Discurs critic şi variaţie lingvistică”. Această conferinţă, organizată prin colaborarea dintre Şcoala Doctorală de Ştiinţe Socio-umane şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, propune doctoranzilor şi tuturor celor interesaţi o tematică generoasă, sub titlul „Metadiscurs şi metatext”. Continuând seria „Discurs critic şi variaţie lingvistică”, ediţia pe care o anunţă organizatorii supune dezbaterii rezultatele obţinute în cercetare, prin reunirea şi confruntarea opiniilor generate de diverse şcoli lingvistice şi literare (analiza discursului, lingvistică, istoria limbii, stilistică, teorie şi critică literară, metode de interpretare etc.).

 Pe parcursul celor două zile şi-au anunţat prezenţa cu lucrări în cadrul conferinţei doctoranzi din universitatea suceveană, de la alte universităţi din ţară şi din străinătate, interesul provocat de această conferinţă în rândul specialiştilor fiind unul constant în ultimii şase ani.

„Desigur, această sesiune ştiinţifică este posibilă în condiţiile în care la Universitatea din Suceava funcţionează, pentru numeroase domenii, toate cele trei cicluri de pregătire academică: licenţă, masterat şi doctorat, într-un cadru adecvat pentru formarea specialiştilor”, au transmis reprezentanţii USV.

În debutul conferinţei, în Aula din corpul E al Universităţii, vor fi susţinute, în plen, prelegeri de către: prof. univ. dr.Marta Pérez Toral, Universitatea din Oviedo, Spania, prof. univ .dr. Mircea A. Diaconu, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Simona Antofi, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi prof. univ. dr. Ioan Oprea, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Reamintim că la ediţiile din anii precedenţi au participat invitaţi din ţară şi din străinătate, iar prelegerile au fost susţinute de specialişti reputaţi, cum ar fi: Hans Wellman, de la Universitatea din Augsburg, Germania, Perfecto Cuadrado Fernandez şi Maria Payeras Grau de la Universitatea din Insulele Baleare, Palma de Mallorca, Spania, Aurelia Merlan, de la Ludwig-Maximilians-Universität München, Germania, Gheoghe Popa, de la Universitatea din Bălţi, etc. Lucrările conferinţelor au fost publicate în volume apărute la edituri din ţară sau în reviste aflate în baze de date internaţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţă internaţională în domeniul lingvisticii, la final de săptămână, la USV.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţă internaţională în domeniul lingvisticii, la final de săptămână, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei