Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2016 - Anul XXI, nr. 176 (6289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cursuri de pregătire

34 de moaşe și asistente medicale vor organiza cursuri pentru femei gravide şi proaspete mămici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

34 de moaşeși asistentemedicale din municipiile Suceava, Rădăuţi, Botoşani şi Piatra Neamţ au primit miercuri, 27 iulie, în cadrul unei întâlniri desfăşurate în municipiul Suceava, certificate de educator perinatal după ce au urmat programul de educaţie medicală susţinut de AsociaţiaSAMAS. Aceste certificate le permit moaşelorși asistentelormedicale să organizeze cursuri de pregătire pentru femei gravide, pe principiul „O gravidă informată este o viitoare mămică sănătoasă”, dar şi pentru proaspete mămici. Laura Bocaneţ, asistent medical principal în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică, a urmat programul susţinut de Asociația SAMAS şi a primit certificatul de educator perinatal. Ea ne-a explicat că „mamele pot beneficia de cursuri, consiliere şi răspunsuri de la specialişti la toate întrebările legate de îngrijirea şi nutriţia lor şi a copiilor, de la concepţie până la vârsta de 2 ani”.

 

Program de sănătate și suport pentru mame și sugari

Reprezentanţii Asociației SAMAS (organizație nonprofit, care a dezvoltat prima rețea națională de educatori perinatali SAMAS, din rândul asistenților medicali și moașelor), ne-au spus că „şi-ar dori ca viitorii şi proaspeţiipărinţisăaibă acces mai larg şi mai facil la cursuri de pregătirepentru naştereşi parentalitate, precum şi la servicii de suport, cum ar fi sprijinirea alăptării”. Cele 34 de cadre medicale specializate au primit diplomele şi kiturile de practică de la Ana Maita, purtător de cuvânt al Asociaţiei SAMAS. Reprezentanţii SAMAS Suceava i-au mulţumit AlexandreiHlade, psiholog şi educator perinatal, pentru rolul săuîn aducerea programului SAMAS în Suceava şi îşi exprimă speranţaunei colaborăride viitor pentru ca părinţiisuceveni săse bucure de o mai bunăexperienţăa sarcinii, a naşterii, a alăptăriişi a îngrijirii copilului mic. Programul SAMAS îşi propune să construiascăcadrul optim pentru ca moaşele şi asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esenţiale pentru bunăstarea comunităţii, suplimentându-şi în acelaşi timp şi veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor şi sugarilor, ele îmbină educaţia pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naştere, precum şi suportul după naştere, când proaspăta mamă are nevoie de îndrumare. Scopul AsociaţieiSAMAS este să creeze, la nivel naţional, prima reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari. Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari și facilitează accesul acestora la consiliere și informații de specialitate, în condițiile în care România are, în continuare, cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană, principalele cauze ale acestor statistici sumbre fiind nivelul de trai din țara noastră, dar și nivelul scăzut și accesul dificil la educație în perioada perinatală, lipsa prevenției și educației în sănătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 34 de moaşe și asistente medicale vor organiza cursuri pentru femei gravide şi proaspete mămici.
 Vizualizări articol: 3055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
34 de moaşe și asistente medicale vor organiza cursuri pentru femei gravide şi proaspete mămici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei