Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2016 - Anul XXI, nr. 176 (6289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diferenţe greu de explicat

Candidaţi de nota 2 la titularizare, notaţi cu 9 şi 10 la proba practică a examenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 500 de candidaţi suceveni care îşi doresc o carieră la catedră au susţinut, săptămâna trecută, examenul de titularizare în învăţământ, testare al cărui rezultat le poate aduce un post de titular, de suplinitor sau de necalificat.

Indiferent dacă au experienţă didactică sau dacă abia au ieşit de pe băncile şcolii, pentru examenul de titularizare candidaţii au avut de susţinut o inspecţie specială la clasă şi o probă scrisă.

Rezultatele examenului au fost publicate miercuri, listele cu notele de la cele două evaluări reliefând o situaţie care ridică multe semne de întrebare.

Cei care aspiră la o carieră în învăţământul preuniversitar sucevean au fost de 10 la inspecţiile de la clasă, însă au avut note mediocre, de 2, 3, şi 4, la proba scrisă a examenului de ocupare a posturilor. Ba mai mult, au fost situaţii în care candidaţii au reuşit să obţină doar câteva sutimi peste punctul din oficiu, 12 dintre cei evaluaţi luând note mai mici de 2 la proba scrisă.

Cu alte cuvinte, pentru unii candidaţi a plouat cu note bune la inspecţiile de la clasă, însă calificativul nu a fost confirmat şi la proba scrisă, ba chiar dimpotrivă.

După ce a fost notată cu nota maximă la inspecţia de la clasă, o candidată din Paltinu, Vatra Moldoviţei, care a susţinut testarea la geografie, a obţinut la examenul scris 1,60.

O altă candidată apreciată cu 10 la activitatea de la clasă a bifat nota 1,30 la examenul scris. Candidata din Marginea a concurat pentru un post de profesor de muzică.

Un alt exemplu relevant îl constituie cazul unui candidat de la Grăniceşti notat cu 1,25 la examenul scris la educaţie fizică şi sport, dar cu 10 la proba practică.

Un candidat din Preuteşti a obţinut 1,60 la educaţie fizică, examenul scris, însă 10 la practică, iar o altă candidată de la chimie a luat 1,40 în testarea scrisă şi 9 la inspecţie etc. Exemplele sunt numeroase, având în vedere că numărul notelor mai mici de 4 este de 99.

 

12 note mai mici de 2

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, 28,21%, respectiv 154 de candidaţi, au obţinut note mai mici de 5.

Dintre aceştia, 99 au note între 1 şi 4, iar 12 candidaţi au note mai mici de 2, obţinând doar câteva sutimi peste punctul din oficiu.

De cealaltă parte, 71,79%, respectiv 392 de candidaţi, au luat note peste 5, calificativ ce le oferă posibilitatea de a ocupa un post didactic, fie ca titular, fie ca suplinitor. 36,08% dintre cei care au susţinut testarea (197 de candidaţi) au luat peste 7, nota minimă pentru a ocupa un post ca titular.

Un singur candidat, din Timişoara, care a susţinut examenul în Suceava, a obţinut nota maximă. Acesta a fost examinat la matematică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţi de nota 2 la titularizare, notaţi cu 9 şi 10 la proba practică a examenului.
 Vizualizări articol: 3632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Candidaţi de nota 2 la titularizare, notaţi cu 9 şi 10 la proba practică a examenului4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei