Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2016 - Anul XXI, nr. 167 (6280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

S-a ţinut de promisiune

Pensionarul din Dolhasca i-a donat lui Sebi Crăciun, copilul care suferă de tetrapareză spastică, ultimii 3.000 de lei din cei 10.000 de lei promişi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pensionarul din Dolhasca Theodor Gafiţa, în vârstă de 80 de ani, i-a donat, la sfârşitul săptămânii trecute, lui Sebi Crăciun, copilul din Câmpulung Moldovenesc care suferă de tetrapareză spastică, ultimii 3.000 de lei din cei 10.000 de lei promişi la prima întâlnire pe care a avut-o cu mama copilului-poet, Anca Crăciun, şi cu Sebi Crăciun, la începutul lunii iunie. Theodor Gafiţa a făcut acest gest impresionant, oferindu-i poetului Sebastian Remus Crăciun suma de 10.000 de lei pentru tratamentul de recuperare, impresionat de povestea elevului de clasa a VI-a de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, care scrie cărţi de poezii pentru a-şi plăti şedinţele de recuperare.

”Eu scriu pentru a merge. Nu pot merge în mâini, cu mâinile scriu, dar n-am să merg nici în picioare dacă oamenii nu-mi cumpără cărţile. În acest volum, <Numărătorul de paşi>, a curs speranţa mea în voi, optimismul meu, gândurile şi nostalgia mea. Sper că v-am convins să-l cumpăraţi”, a spus tânărul poet la lansarea celui de-al patrulea volum, ”Numărătorul de paşi”. Aceste cuvinte l-au impresionat mult pe Theodor Gafiţa, care, iniţial, i-a oferit lui Sebi 5.000 de lei, după care a revenit la redacţia Monitorului de Suceava şi i-a mai lăsat încă 2.000 de lei, pentru ca, în final, la sfârşitul săptămânii trecute, să-i doneze şi ultimii 3.000 de lei, conform promisiunii.

 

Recunoscător pentru gestul făcut de „bunicul Theodor”

Până acum, Sebi Crăciun a suferit mai multe intervenţii chirurgicale la o clinică din Chişinău şi face în mod permanent terapie de recuperare. Datorită acestui complex terapeutic, a reuşit să se desprindă de scaunul cu rotile şi să meargă pe plan drept. Următoarea etapă este să reuşească să se deplaseze pe plan înclinat sau accidentat. Sebi şi toţi cei care îl cunosc sunt convinşi că va reuşi, pentru că are foarte multă voinţă şi mulţi oameni care îl ajută în continuare.

Recent, Sebi s-a întors, împreună cu mama lui, de la Centrul de Recuperare Techirghiol, unde a fost internat mai multe zile pentru terapie. Copilul-poet nu a uitat de binefăcătorul lui, de „bunicul Theodor”, pe care l-a sunat în repetate rânduri pentru a-i spune cum se simte, cum decurge recuperarea, dar şi pentru a-i mulţumi pentru faptul că l-a ajutat cu o sumă de bani care nu este la îndemâna oricui, o sumă care îl va ajuta să facă şi alte intervenţii chirurgicale şi alte terapii de recuperare, atât de necesare pentru a putea să meargă din ce în ce mai bine, fără însoţitor.

 

Umanitate

Bătrânul din Dolhasca ne-a spus că a descoperit povestea lui Sebi din paginile Monitorului de Suceava şi s-a gândit că ar fi bine să îl ajute şi el cu ceva. „Eu am ajutat pe multă lume în viaţa mea, mai ales pe oamenii necăjiţi, care mi-au cerut o pâine. M-a impresionat faptul că acest copil nu stă cu mâna întinsă, nu cerşeşte, nu fură. El îşi foloseşte mintea pentru a scrie poezii, munceşte, şi asta m-a impresionat. Acest copil face ceva măreţ şi m-a făcut să plâng. Eu am lucrat 62 de ani ca şofer şi am bătut ţara în lung şi-n lat. Am cunoscut mulţi oameni, dar Sebi, acest copil bolnav, m-a impresionat mult. Şi eu sunt bolnav. Nu văd, am diabet, dar asta nu mă împiedică să ajut pe unii care sunt mai rău ca mine, mai ales pe copii”, ne-a spus pensionarul. ,,Freamăt de speranţă”, „To be or not Toby”, „Cu cartea pe carte călcând” şi ”Numărătorul de paşi” sunt cele patru cărţi pe care Sebi le-a lansat până acum, cărţi care îi dau aripi, îl ajută să meargă. Din vânzarea cărţilor, micul poet îşi plăteşte intervenţiile chirurgicale şi recuperările care să-l ajute să meargă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarul din Dolhasca i-a donat lui Sebi Crăciun, copilul care suferă de tetrapareză spastică, ultimii 3.000 de lei din cei 10.000 de lei promişi.
 Vizualizări articol: 3465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pensionarul din Dolhasca i-a donat lui Sebi Crăciun, copilul care suferă de tetrapareză spastică, ultimii 3.000 de lei din cei 10.000 de lei promişi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei