Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2016 - Anul XXI, nr. 167 (6280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizarea computerizată în Suceava. Cele mai mari medii, la Colegiul „Petru Rareş”, mate-info, bilingv engleză

Marţi, 19 Iulie 2016 (17:02:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 5.300 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava au fost admişi marţi la liceu, repartizarea acestora făcându-se în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de preferinţele elevilor.

Un singur elev din judeţ a fost admis cu media 10, Călin Stafie, absolvent al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, acesta optând pentru Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, matematică-informatică, bilingv engleză.

Cele mai mari medii de admitere le au însă viitorii elevi ai clasei de matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, unde candidaţii au fost admişi cu medii cuprinse între 9,57 şi 9,96, 9,57 fiind ultima cea mai mare medie de admitere din acest an, din judeţul Suceava.

De cealaltă parte, pentru câteva zeci de elevi care şi-au încheiat socotelile cu ciclul gimnazial, mediile de admitere de 2, 3 sau 4 nu au fost o piedică pentru admitere, ci biletul de trecere direct la liceu, întrucât învăţământul obligatoriu este de zece clase.

De remarcat este panta uşor descendentă pe care au urmat-o toate mediile de admitere cu care s-a intrat în acest an la liceele din judeţ, fapt justificat de notele ceva mai mici de la evaluarea naţională.

Ministerul Educaţiei a publicat marţi o ierarhie a celor mai bune 50 de specializări din ţară, în funcţie de ultimele medii cu care absolvenţii au fost admişi.

Specializarea mate-info, engleză, de la „Petru Rareş” figurează pe locul 27.

Pe locul 31 în ierarhia Ministerului Educaţiei se află tot Colegiul „Petru Rareş”, specializarea mate-info, germană, cu ultima medie de admitere 9,55. Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava apare în top pe locul 32, cu specializarea mate-info, engleză, unde elevii au fost admişi cu medii între 9,55 şi 10. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Repartizarea computerizată în Suceava. Cele mai mari medii, la Colegiul „Petru Rareş”, mate-info, bilingv engleză.
 Vizualizări articol: 3401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Repartizarea computerizată în Suceava. Cele mai mari medii, la Colegiul „Petru Rareş”, mate-info, bilingv engleză5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei