Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2016 - Anul XXI, nr. 167 (6280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Primăriile trebuie să întocmească rapoartele cu pagubele produse de căderile masive de grindină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat ieri că primăriile localităţilor afectate de căderile masive de grindină de duminică după-amiază trebuie să trimită la instituţia pe care o conduce sau la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă rapoartele operative cu pagubele estimate la culturile agricole. Constantin Harasim a amintit că pentru duminică după-amiază au fost în vigoare trei coduri portocalii, unul valabil pentru zona Rădăuţi-Siret, unul pentru Fântânele-Vereşti şi unul pentru zona Gura Humorului.

Harasim a precizat că cele mai afectate de căderile de grindină au fost localităţile din zona Rădăuţi-Milişăuţi-Satu Mare-Dorneşti-Calafindeşti, dar şi din zona Capu  Câmpului-Valea Moldovei-Gura Humorului. El a spus că din primele informaţii cele mai mari pagube s-au înregistrat în aproximativ 12 localităţi sucevene. Prefectul a arătat că în urma furtunilor de duminică după-amiază nu au fost semnalate inundaţii, însă au fost înregistrate pagube foarte mari la culturile agricole.

Constantin Harasim a precizat că începând de ieri comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor trimite la prefectură rapoartele operative cu pagubele şi vor solicita comisiei de constatare a pagubelor o evaluare exactă a acestora. Harasim a precizat că din comisia de evaluare fac parte specialişti din cadrul Direcţiei Agricole, al Camerei Agricole şi al APIA. „Membrii acestei comisii se vor deplasa în teritoriu pentru a evalua pagubele şi a întocmi procesele verbale de calamităţi, iar ulterior, cu viza mea, le vom trimite la Ministerul Agriculturii”, a explicat Constantin Harasim, care a adăugat că în baza acestor procese verbale fermierii vor putea fi despăgubiţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile trebuie să întocmească rapoartele cu pagubele produse de căderile masive de grindină.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile trebuie să întocmească rapoartele cu pagubele produse de căderile masive de grindină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei