Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2016 - Anul XXI, nr. 167 (6280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Modernizarea comunei Moara, blocată de consilierii aflaţi în război cu actualul primar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de ieri a consemnat o nouă şedinţă cu scântei la Moara, unde unul din principalele proiecte de pe ordinea de zi a fost trântit de consilierii locali care-i sunt ostili primarului ales, Eduard Dziminschi.

Şedinţa a început cu o modificare a ordinii de zi, mai exact proiectul de alegere a viceprimarului comunei care trebuia discutat la ultimul punct a fost adus în capul listei. Au existat două propuneri pentru această funcţie, Nicolae Miron, de la PSD, şi Ionel Blându, de la PNL.

Aşa cum era de aşteptat postul de viceprimar i-a revenit consilierului PNL, care a primit 8 voturi, comparativ cu cele 7 ale candidatului PSD.

Unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi, iniţiat de primarul Eduard Dziminschi, prin care se dorea demararea lucrărilor de modernizare a comunei, a fost trântit de consilierii aflaţi în opoziţie cu noul şef al administraţiei locale din Moara.

Propunerea de Hotărâre de Consiliu Local prevedea construcţia unui trotuar cu o lungime de 3 km, o lăţime de 1,2 metri, în valoare de 400.000 de lei, din zona numită Pilat şi până la biserica ortodoxă din Moara.

„Propunerea a fost respinsă de cei 7 consilieri PNL, respectiv Ionel Blându, Nicolae Blându, Simion Oniu, Marius Mirăuţ, Liviu Morar, Gabriela Rusu, Gheorghe Turineac, dar şi de aliatul acestora, de la UNPR, Dorel Dumitraş. Eu cred că este o acţiune premeditată a celor 8 consilieri locali, care-şi doresc cu tot dinadinsul să stopeze orice proiect de modernizare a comunei Moara. Prin acest vot negativ îi condamnă pe copii, pe oamenii în vârstă să se expună riscului accidentelor rutiere, să circule prin noroi ca în Evul Mediu. Acesta este exemplul pe care aceşti consilieri locali îl dau oamenilor din Moara. Le-am explicat că trotuarul poate fi construit cu bani de la bugetul local, iar prelungirea reţelelor de apă şi canalizare, considerată de ei o urgenţă, se va realiza cu bani de la Uniunea Europeană. Nu au dorit să înţeleagă aceste aspecte, iar concluzia mea este că din dorinţa lor de a lovi în mine nu fac altceva decât să-i condamne pe locuitorii din Moara”, a arătat Eduard Dziminschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea comunei Moara, blocată de consilierii aflaţi în război cu actualul primar.
 Vizualizări articol: 7055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Modernizarea comunei Moara, blocată de consilierii aflaţi în război cu actualul primar4.957

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei