Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2016 - Anul XXI, nr. 167 (6280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

“In honorem Norman Manea – 80”, la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul proiectului „2016 - Anul Norman Manea 80”, Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” organizează astăzi, de la ora 10:00, la Sala de arte a Bibliotecii Bucovinei, un nou eveniment literar, „In honorem Norman Manea – 80”, cu ocazia zilei de naştere a scriitorului, 19 iulie 1936. După vernisarea unei miniexpoziţii de carte, scriitoarea Angela Furtună, iniţiatoarea proiectului, va prezenta câteva detalii editoriale inedite şi va oferi o nouă lectură publică din opera lui Norman Manea, conţinând fragmente din discursul acestuia „Despre Suceava, Bucovina, România şi despre Valoare”.

În urmă cu două luni, pe 19 mai, a avut loc, sub aceleaşi auspicii, întâlnirea publicului sucevean cu ilustrul scriitor de origine suceveană, „Norman Manea acasă, în Bucovina”, când autorul a oferit autografe numeroşilor cititori suceveni, precum şi pe volumele deţinute de Biblioteca Bucovinei şi, de asemenea, a rostit un discurs memorabil în faţa publicului iubitor de literatură bună. Vizita lui Norman Manea în România, în 2016, după cum a spus scriitoarea Angela Furtună, „a fost prilej de satisfacţie nu numai la Suceava, ci şi la Bucureşti, la cel mai înalt nivel. Preşedintele Klaus Werner Iohannis i-a oferit ilustrului scriitor român Ordinul Steaua României în grad de Mare Ofiţer pentru servicii deosebite aduse culturii româneşti, iar Biblioteca Academiei Române a organizat, pe 23 mai, o sesiune omagială Norman Manea, cu invitaţi de marcă din Europa şi din Statele Unite”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “In honorem Norman Manea – 80”, la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“In honorem Norman Manea – 80”, la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei