Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2016 - Anul XXI, nr. 167 (6280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Primul sau ultimul?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca în fiecare an pe vremea asta, se desfăşoară Supercupa României, pe care comentatorii TV continuă cu un entuziasm de nedescris să o poreclească "finala Supercupei"!... de parcă ar avea şi preliminarii. În sfârşit, cu prostia omenească e greu de luptat, aşa că nu ne rămâne decât să ne ocupăm de fotbalul în sine... sau ce-o fi fost el, fiindcă în bazinul acela, fraudulos numit gazon, numai de fotbal n-a fost vorba. Mai întâi avem de lămurit încă o problemă veche de când s-a inventat trofeul: e primul meci al noului sezon sau ultimul din cel trecut? Enigma pare de nerezolvat, din moment ce oficialii aceleiaşi echipe vorbesc în contradictoriu: unul zice că asta-i trofeul care încununează un sezon excelent, în timp ce celălalt o ţine lângă cu "e un început de sezon bun, care ne dă speranţe pentru cupele europene". Mie, acest început sau sfârşit de sezon mi-a dat emoţii măcar tot atât cât atentatele teroriste sau loviturile de stat, fiindcă presupusul meci de fotbal s-a desfăşurat în condiţii de-a dreptul inumane: la fiecare contact te aşteptai la moarte de om sau măcar la dublă fractură, iar faptul că totuşi partida s-a încheiat fără elicopterul SMURD ţine de domeniul miracolului. Cât priveşte adjudecarea trofeului, aceasta a fost rezultatul unei întâmplări complexe, cu pasă aiurea, frână în băltoacă, degajare la noroc (care a fost, de fapt, ghinion), deviere întâmplătoare, o nouă frână în băltoacă şi gata! Cealaltă deschidere/închidere de sezon, pe vreme excelentă, a beneficiat de prestaţia unui domn pentru care termenul de "avorton" este încă prea generos. Domnia sa a lăsat nesancţionat un fault în careu cu tur de şold şi strangularea adversarului, acordând în schimb un altul pentru un strănut sau o tuse. Aşa că trofeul a plecat unde trebuia, conform principiilor de viaţă bine înrădăcinate la toţi membrii familiei Avram. Îmi exprim speranţa că ăstuia de-a fluierat alaltăieri nu i-a dat Domnul şi vreun băiat, iar dacă da, atunci poate că-l face arbitru de snooker, că acolo nu poţi blătui meciuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul sau ultimul?.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Primul sau ultimul?4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei