Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2016 - Anul XXI, nr. 137 (6250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Licuricii - micii grădinari ai Școlii Gimnaziale Nr. 4 din Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licuricii din clasa pregătitoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Vatra Dornei, cordonați de învățătoarea Viorica Afloarei, s-au dovedit a fi nişte copii extrem de sensibili, îndrăgostiţi de frumosul din natură, din sala de clasă, din școală, de peste tot pe unde trec. Însoţiţi de părinţi sau de dăscăliţa lor, care se străduieşte să le propună şi să le proiecteze activităţi plăcute şi utile în acelaşi timp, le insuflă curaj și îndrăzneală, cei mai mici dintre elevii Școlii Nr. 4 participă, individual sau în echipă, la cât mai multe evenimente și activități.

În cadrul proiectului „Educația, viitorul sănătos al Planetei albastre” au învățat, în primul rând, că trebuie să iubească, să îngrijească şi să înfrumuseţeze locul în care vin zi de zi cu emoție și bucurie, și anume școala lor.

De menţionat că, încă din toamnă, după numai câteva săptămâni de şcoală, licuricii Școlii Nr. 4, cu sprijinul lui Cristi Acujboaie de la Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, au plantat în curtea școlii șase puieţi de arbori din diferite specii, precum tuia occidentală, zâmbru și molizi albaștri. În această primăvară, văzând că toți copăceii lor au învins vitregiile iernii şi au început să crească, prichindeii au prins curaj.

Astfel, într-o zi caldă și senină de mai, împreună cu învățătoarea și câteva mămici, s-au echipat cu mănuși, lopeți, stropitori și au pornit cu mult entuziasm spre realizarea primei lor grădini cu flori în curtea interioară a școlii.

Împărțiți în cinci echipe formate din câte șase copii, conduși de o mămică pe post de căpitan de nădejde şi cu învățătoarea pe post de coordonator principal, copiii au săpat cu multă atenție, cu trudă și migală, cu mânuțele lor mici, cuiburi în care au plantat un hibiscus cu flori mov, patru trandafiri, 30 de flori de gheață viu colorate, 30 de crăițe galbene și portocalii, dar și 30 de Lobelia Cardinalis de culoare mov.

Au udat florile și au stabilit responsabili din fiecare echipă, cei care vor observa zilnic evoluția florilor. Ca o încununare a unei zile rodnice, în faţa şcolii au plantat o magnolie. Nerăbdători, aşteaptă cu toţii o altă primăvară ca să-şi vadă rodul muncii lor. Licuricii de la Școala Nr. 4 speră ca la anul ramurile magnoliei să se umple de flori gingaşe.

După câteva zile ploioase, activitatea în grădina școlii a fost reluată, tot împreună cu prietenul din toamnă, nenea Cristi, pădurarul, așa cum îi spun copiii, care a fost mai darnic de data aceasta, aducându-le zece puieţi de arbori (tuia occidentală Smarald, tuia occidentală Brabant și Picea glauca conică). După ce s-au consultat cu conducerea școlii, licuricii au hotărât să planteze acești puieți pe latura de est a curții. Împreună, au săpat gropile, au pus pământ mai bun și apoi au plantat copăceii. Fiecare a dat o mână de ajutor după puterile lor.

“Acţiunea nu numai că a schimbat înfăţişarea curţii instituţiei de învăţământ, dar este şi una extrem de benefică elevilor. Prin amenajarea acestui spaţiu, copiii simt responsabilitatea pentru păstrarea şi întreţinerea acestui colţişor verde. Se creează conştiinţa faptului că trebuie să se facă ceva pentru locul în care trăiesc şi învaţă, ei devenind mândri pentru felul în care arată acum împrejurimile şcolii în care îşi petrec o bună parte din zi”, ne-a mărturisit Viorica Afloarei, învățătoarea Licuricilor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licuricii - micii grădinari ai Școlii Gimnaziale Nr. 4 din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licuricii - micii grădinari ai Școlii Gimnaziale Nr. 4 din Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei