Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2016 - Anul XXI, nr. 137 (6250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă judecători

Un şofer care a condus beat şi a omorât un copil, condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Vatra Dornei care a condus beat un autoturism şi a accidentat mortal un copil în vârstă de 11 ani, care mergea pe acostamentul drumului, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată de magistraţii Judecătoriei Vatra Dornei, putând fi atacată cu apel.

Judecătorii au mai stabilit ca Gheorghe Florentin Merluşcă să aibă interdicţie de a mai conduce autovehicule pentru o perioadă de 4 ani după perioada executării pedepsei.

 

Filmul unui groaznic accident: copilul nu a avut nici o şansă

Groaznicul accident în urma căruia a murit un copil s-a petrecut în septembrie 2015, pe DJ 174F, pe raza comunei Şaru Dornei. Florentin Gheorghe Merluşcă, în vârstă de 54 de ani, din comuna Şaru Dornei, conducea un autoturism VW Golf, pe raza localităţii de domiciliu.

Din ancheta efectuată de poliţiştii rutieri a rezultat că maşina a fost scăpată de sub control într-o curbă la stânga, pe fondul vitezei şi al consumului de alcool. Autoturismul a pătruns pe acostamentul drumului, unde a acroşat un copil în vârstă de 11 de ani, localnic. Impactul a fost extrem de violent, copilul fiind proiectat la zece metri distanţă, într-o grădină, iar decesul a survenit imediat. Distanţa la care a fost proiectat copilul a spus multe, încă din prima fază a anchetei, despre viteza cu care rula şoferul. Cel mai grav este însă că şoferul era în stare avansată de ebrietate, 1,03 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, concentraţie rezultată la etilotest.

 

Cum s-a ajuns la 3 ani şi 3 luni de închisoare

Inculpatul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Pentru prima infracţiune el a primit 3 ani de închisoare, în timp ce pentru a doua 9 luni de închisoare.

În urma contopirii pedepselor, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani de închisoare, la care a fost adăugat un spor de o treime din a doua pedeapsă, rezultând astfel condamnarea la 3 ani şi 3 luni de închisoare.

 

Despăgubirile pentru familia copilului

Judecătoria Vatra Dornei a judecat în acelaşi dosar şi latura civilă a cauzei. Părinţii minorului ar urma să primească 30.000 de euro, daune morale, plus 20.000 de lei, daune materiale. De asemenea, câte 5.000 de euro au de primit fratele minorului şi o mătuşă a acestuia. În total, firma la care era asigurat conducătorul auto are de achitat 40.000 de euro şi 20.000 de lei, cu menţiunea că şi sentinţa privind acordarea despăgubirilor poate fi contestată la instanţa superioară.

 

A petrecut doar 24 de ore în arest

Gheorghe Florentin Merluşcă a petrecut doar 24 de ore în arest după accident, fiind pus în libertate, sub control judiciar, de Judecătoria Vatra Dornei. Decizia a stârnit controverse la vremea respectivă, având în vedere lipsa de circumstanţe atenuante pentru şofer

La vremea respectivă, el a scăpat de arest pentru că nu avea antecedente penale şi nici măcar o amendă de circulaţie, şi-a recunoscut fapta şi a declarat că va ţine legătura cu familia îndoliată şi o va ajuta financiar. Inculpatul a mai invocat atunci, prin avocat, că este singura persoană care se ocupă de buna funcţionare a centralei termice care deserveşte municipiul Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer care a condus beat şi a omorât un copil, condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare.
 Vizualizări articol: 4562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un şofer care a condus beat şi a omorât un copil, condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei