Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2016 - Anul XXI, nr. 137 (6250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În premieră

Expoziţie acvatică cu prădători de temut şi creaturi exotice, la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fascinanta lume acvatică, cu peşti exotici, amfibieni şi reptile iubitoare de apă, corali unduitori, dar şi cu exemplare de temut, precum faimoşii peşti Piranha, care au inspirat zeci de filme de groază, ori fascinanta murenă, temutul prădător al oceanelor, capabil să omoare şi rechinii, se numără printre surprizele pregătite de Shopping City Suceava, care, în colaborare cu Dorin Șoimaru, a organizat o nouă expoziţie pentru iubitorii de animale şi vieţuitoare deosebite.

Organizată în perioada 10-19 iunie 2016, expoziţia acvatică le oferă vizitatorilor posibilitatea de a admira peste 20 de specii de peşti oceanici şi exotici, frumuseţi acvatice impresionante, numeroase specii de corali şi nevertebrate, faună marină şi de apă dulce, precum şi reptile de apă sau specii diferite de broaşte ţestoase de apă.

Expoziţia acvatică poate fi vizitată, zilnic, între orele 09:00 – 21:00, în incinta Shopping City Suceava. Intrarea este liberă pentru toţi vizitatorii. Grupurile organizate se pot programa în prealabil la numărul de telefon: 0330 401 850, interior 4.

Expoziţia acvatică este împărţită în două secţiuni cu tematică diferită, găzduind acvarii cu apă oceanică, dar şi acvarii cu floră şi faună de apă dulce, cu vieţuitoare impresionante prin formă, coloristică şi dimensiune.

În acvariile cu apă oceanică, vizitatorii pot admira murena mediteraneană, anghila conger, peşti chirurg, peşti clovn, peşti "domnişoară cu trenă galbenă", dar şi numeroase specii de corali şi nevertebrate marine.

În secţiunea cu apă dulce se găsesc faimoşii piranha ai râului Amazon, scalari, peştele papagal, salamandra mexicană, peştele dragon, ciclidele africane ale Lacului Malawi şi multe alte specii spectaculoase de peşti.

Un alt element de atracţie al expoziţiei sunt reptilele de apă - tegu argentinian şi varanus salvator, câteva exemplare remarcabile de şerpi, dar şi amfibiana Salamandra Axolotl - simbolul Mexicului.

În plus, cei mici vor putea cunoaşte în realitate îndrăgitele personaje din desenele animate "Finding Nemo" şi "Finding Dory": peştele clown şi peştele chirurg.

Expoziţia este organizată în colaborare cu Dorin Șoimaru, un mare iubitor de animale, care adăposteşte circa 400 de exemplare de animale exotice la "Colţul Zoologic" din Ilişeşti.

„Este prima expoziţie acvaristică din viaţa mea, recunosc că nu stăpânesc atât de bine această temă, dar cu ajutorul a trei prieteni – unul din Bucureşti, care se ocupă cu fauna oceanică, unul din Iaşi şi localnicul cu Ghiţă Hapenciuc, am reuşit. Pentru cunoscători şi adulţi, principala atracţie este Murena şi Anghila, de la care a pornit ideea acestei expoziţii. Le-am văzut la Bucureşti la un prieten, am fost impresionat, inclusiv de coralii moi, pe care îi avem prezenţi şi aici”, a precizat Dorin Șoimaru, care are la activ alte trei expoziţii de succes, în incinta centrului comercial Shopping City Suceava. Ajutor de nădejde la hrănirea şi îngrijirea animalelor şi reptilelor îi este nepotul Adrian Ciobanu, care umblă fără pic de teamă cu cele mai periculoase exemplare.

Organizarea expoziţiei acvatice s-a dovedit a fi mai grea decât credea, una dintre aventurile avute cu această ocazie avându-i protagonişti pe micii exterminatori – piranha, care au ros recipientul în care erau transportaţi, eliberându-se, încât, de nevoie, au fost aduşi în găleţi cu apă, care trebuiau mereu schimbată, pentru oxigenare.

Deşi este privată, Grădina Zoologică Șoimaru se bucură de prezenţa a sute de animale, multe dintre ele exotice şi neobişnuite, din America Centrală, America de Sud, Europa, Africa sau Australia.

De acolo au fost aduşi la SCS şi trei exemplare de lemurieni – cunoscuţi copiilor mai ales din seria de desene animate Madagascar, care au făcut deliciul publicului, mai ales atunci când le erau serviţi bunătăţi, precum cireşele ori boabele de struguri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie acvatică cu prădători de temut şi creaturi exotice, la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 5077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Expoziţie acvatică cu prădători de temut şi creaturi exotice, la Shopping City Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei