Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2016 - Anul XXI, nr. 137 (6250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

29 de elevi de la Colegiul Tehnic din Siret, instruiţi în marile concerne auto din Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 27 de elevi de la Colegiul Tehnic ”Laţcu Vodă” din Siret care au beneficiat de stagii de pregătire, în cursul acestui an, la mari concerne auto din Germania şi Italia îşi vor primi, joi, 16 iunie a.c., diplomele de participare, în cadrul unei ceremonii organizate pentru ei în Sala Voievozilor din Primăria Siret. Este vorba despre 14 elevi de clasa a X-a, domeniul mecanică, specializarea mecanic auto, şi 15 elevi de clasa a XI-a din domeniul mecanică, specializarea tehnician în transporturi, care au participat la stagii de pregătire în Germania şi Italia pentru dobândirea de abilităţi practice în utilizarea de sisteme grafice, în special AutoCAD 2D şi 3D (versiune AutoCAD 2016) cu aplicaţii pentru calificarea „tehnician în transporturi”, şi pentru tehnologii în mecanica de motoare cu aplicaţii practice pentru calificarea „mecanic auto”.

În aceste stagii elevii şi îndrumătorii lor de la liceu au avut ocazia să studieze linia de fabricaţie pentru modelul de lux Volkswagen Phaeton, maşinile Porsche şi BMW, acesta din urmă la filiala firmei din Leipzig, în Germania, iar în Italia activităţile de instruire s-au desfăşurat la Autodromul  din Umbria, la ateliere Ford, Peugeot şi Fiat.

În Germania, la finalul stagiului de formare, elevii au prezentat un proiect de evaluare în limba engleză, cu modelele 3D realizate şi care au fost foarte apreciate de gazde. Toţi participanţii în acest proiect vor primi în luna august, la încheierea proiectului, certificat Europass. Stagiile de formare au fost posibile graţie unui proiect în valoare de 68.037  de euro, finanţat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 1: mobilitatea persoanelor în scopul învăţării, accesat de CT ”Laţcu Vodă” Siret.

 

Printre oaspeţi vor fi primarul de Siret, Adrian Popoiu, redactorul-şef al cotidianului ”Monitorul de Suceava”, Tiberiu Avram, scriitorul Florentin Haidamac şi omul de afaceri Cornel Manaz

Străduinţa elevilor şi instructorilor lor va fi marcată de conducerea colegiului printr-un eveniment organizat joi, 16 iunie a.c., cu începere de la ora 12.00, în Sala Voievozilor din Primăria Siret, în cadrul căruia viitorii tehnicieni şi mecanici auto vor primi diplome de participare la stagiile de practică în străinătate.

La manifestarea organizată pentru acest moment va avea loc şi lansarea romanului ”Copiii din tren coboară la prima”, de Florentin Haidamac, volum care îl are ca erou principal pe unul dintre foştii elevi ai liceului, omul de afaceri Cornel Manaz, transferat ca elev la Siret din Centrul de Plasament Gura Humorului. Potrivit directorului liceului, prof. Jeaneta Steluţa Maidaniuc, Cornel Manaz a fost în primul lot de elevi de la această şcoală care a participat la un stagiu de pregătire în străinătate, într-o ţară UE.

Despre roman vor vorbi joi, la Siret, redactorul-şef al cotidianului ”Monitorul de Suceava”, Tiberiu Avram, scriitorul Florentin Haidamac, Cornel Manaz, fosta lui profesoară, Jeaneta Maidaniuc, şi primarul de Siret, Adrian Popoiu, care l-a cunoscut pe Cornel pe vremea când acesta era unul dintre copiii proveniţi din orfelinat.

Romanul va putea fi achiziţionat cu autografele autorului şi eroului principal în cadrul manifestării, cu menţiunea că 10 % din vânzări sunt donate de Cornel Manaz organizaţiei ”Salvaţi Copiii” pentru un proiect derulat la Centrul de Plasament din Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 29 de elevi de la Colegiul Tehnic din Siret, instruiţi în marile concerne auto din Europa.
 Vizualizări articol: 5807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
29 de elevi de la Colegiul Tehnic din Siret, instruiţi în marile concerne auto din Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei