Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2016 - Anul XXI, nr. 137 (6250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Aplauze la scenă deschisă

Suceveanul Alexandru Cozaciuc, elevul nevăzător, pe scena Teatrului Balşoi din Moscova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Alexandru Cozaciuc, elevul nevăzător de la Colegiul de artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava care ştie să cânte la 16 instrumente muzicale, a evoluat, la începutul acestei luni, pe scena Teatrului Balşoi din Moscova, un teatru de prestigiu internaţional din Rusia. Tânărul nevăzător a fost invitat la cea de-a XIII-a ediţie a International Festival “Moscow meets friends”, (Festivalul Internaţional „Moscova întâlnește prieteni”), cel mai ambiţios proiect al Fondului Internațional de Caritate înfiinţat de dirijorul rus Vladimir Spivakov. Alexandru a ridicat publicul în picioare şi a fost aplaudat la scenă deschisă de sute de spectatori, după ce a interpretat la mai multe instrumente muzicale fragmente din folclorul românesc. Cântecul popular „Ciocârlia”, atât de cunoscut în istoria muzicii româneşti,a răsunat şi pe scena Teatrului Mare din Moscova, în interpretarea, la fluier, a lui Alexandru Cozaciuc, acompaniat la pian de o altă tânără artistă invitată la festival. Publicul s-a ridicat în picioare şi l-a ovaţionat şi l-a aplaudat pe tânărul din Bucovina cu o ţinută impecabilă (purtând un costum popular reprezentativ pentru zona pe care o reprezintă), pentru talentul şi virtuozitatea lui. Alexandru, în vârstă de 17 ani, care se numără printre Laureaţii Galei "Top 10 Suceveni" 2015, el obţinând şi Premiul Publicului, are zeci de spectacole la activ şi este descris de actualii şi foştii săi profesori de muzică la superlativ. Alexandru s-a declarat foarte onorat de invitaţia de a participa la festivalul de la Moscova, aşa cum a fost onorat şi de nominalizarea sa în "Top 10 Suceveni". Deşi nu a putut să vadă publicul numeros prezent, pe 3 iunie, la Teatrul Balşoi din Moscova, adolescentul ne-a spus că a fost o mare bucurie pentru el să evolueze pe o astfel de scenă, alături de alţi copii talentaţi invitaţi din toată lumea: Australia, Japonia, America, Germania, Azerbagian, Rusia etc., el fiind singurul din România.

 

Experienţă unică

Tânărul sucevean a fost însoţit la Moscova de mama sa, Liliana Ionela, „ochii lui Alex”, omul cu care adolescentul împarte bucuriile şi tristeţile, omul în care are cea mai mare încredere şi care nu l-a dezamăgit niciodată. Purtând tot un costum popular românesc, Liliana Ionela şi-a dus de mână fiul pe scena teatrului din Moscova, cu emoţii, dar şi cu mândria unei mame care ştie că are un copil binecuvântat de Dumnezeu, cu multe abilităţi (în ciuda faptului că nu vede), cu har, cu talent, cu ambiţie, tot ce-i trebuie unui artist. „A fost un schimb cultural deosebit. Alex a fost foarte bucuros. A fost invitat să cânte, la pian, de această dată, la Yamaha Artist Services din Moscova, un privilegiu pentru el. A lăsat o impresie foarte bună publicului din Moscova aflat la International Festival <Moscow meets friends>. El a fost cel mai aplaudat, în condiţiile în care în spectacol au evoluat copii foarte talentaţi din mai multe ţări. A fost o experienţă unică şi le mulţumim celor care ne-au ajutat şi au suportat toate cheltuielile, pentru ca noi să ajungem în acest loc minunat. Este vorba de doamna Svetlana Lungu din Bucureşti”, ne-a spus Liliana Ionela, mama lui Alexandru. Ea a completat că „doamna Svetlana Lungu l-a cunoscut pe Alex prin intermediul unui specialist, o doamnă psiholog, care l-a însoţit la Suceava, acum doi ani, pe profesorul Florin Colceag, <antrenorul de genii>”. La acea întâlnire, Alexandru Cozaciuc, cunoscut pentru talentul său şi pentru abilitatea de a cânta la numeroase instrumente de suflat, tânăr a cărui măiestrie interpretativă este o dovadă neclintită a talentului său, l-a impresionat şi pe prof. dr. Florin Colceag, care a declarat că Alexandru Cozaciuc poate să reprezinte România pe cele mai mari scene ale lumii şi că îl va sprijini pentru a-l promova. „Alexandru este suficient de matur pentru a fi promovat fără riscuri. Este un talent excepţional, un patriot. Şi-a depăşit condiţia, este un tânăr fantastic”, a menţionat, la acea întâlnire de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, prof. dr. Florin Colceag, considerat unul dintre părinţii spirituali ai multor copii supradotaţi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Alexandru Cozaciuc, elevul nevăzător, pe scena Teatrului Balşoi din Moscova.
 Vizualizări articol: 2427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Suceveanul Alexandru Cozaciuc, elevul nevăzător, pe scena Teatrului Balşoi din Moscova5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei