Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2016 - Anul XXI, nr. 95 (6208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Coaliţia pentru Familie” strânge semnături pentru revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituţia României

În centrul municipiului Suceava este amplasat cortul „Coaliţiei pentru Familie”. E un altfel de cort. Să-ţi rupi din timpul tău şi din mândria ta, să opreşti pe stradă nişte oameni străini şi să vorbeşti cu ei, pentru a-i convinge să se alăture campaniei de apărare a familiei tradiţionale e un alt fel de a-ţi manifesta credinţa. E o mărturisire publică a unor oameni care rămân aceiaşi, în mijlocul unor vremuri din ce în ce mai altfel. „Coaliţia pentru Familie” strânge semnături pentru revizuirea art. 48 alin.(1) din Constituţia României, astfel încât acesta să prevadă clar, aşa cum de altfel este definit şi în Codul Civil: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” Trei milioane de români s-au alăturat, până acum, „Coaliţiei pentru Familie”. De şase ori mai mult decât ar fi fost nevoie pentru iniţiativa legislativă de revizuire a Constituţiei. Sunt trei milioane de semnături. Însă ele nu reprezintă doar un număr sau o necesară înşiruire de date într-un tabel. Fiecare dintre aceste semnături exprimă voinţa şi declaraţia unui cetăţean român cu drept de vot.

Campania de strângere a semnăturilor este pe ultima sută de metri. Cei care doresc să se alăture acestui demers pot merge la cortul „Coaliţiei pentru Familie” amplasat în centrul Sucevei.

Pentru susţinerea iniţiativeilegislative a cetăţenilor ce are ca scop revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituţia României, astfel încât acesta să prevadă clar, aşa cum de altfel este definit şi în Codul Civil: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, voluntarii strâng semnături în municipiul Suceava.

În cazul în care proiectul este aprobat, referendumul ar trebui să fie pus în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare. S-ar face o importantă economie financiară. Şi ar fi mai uşor de îndeplinit condiţia prezenţei la vot a cel puţin 30% din corpul electoral.

Misiunea acestei acţiuni este protejarea şi sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Cetăţenii au dreptul constituţional şi obligaţia morală de a o apăra de tendinţele societăţii moderne ce îi diminuează importanţa şi îi accelerează degradarea.

Obiectivele specifice ale Coaliţie sunt:

1.     Familia să rămână, în mod ferm, definită în legislaţie ca instituţia fundamentală pentru societate, întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Această definiţie să fie înscrisă în Constituţia României, care stabileşte principiile de bază ale organizării statului precum şi drepturile şi îndatoririle fundamentale ale cetăţenilor.

2.     Tinerii să fie complet şi corect informaţi în legătură cu însemnătatea, unicitatea şi beneficiile căsătoriei şi ale familiei astfel întemeiate.

3.     Familia să fie sprijinită social, cultural şi legislativ şi respectată ca instituţie de care depind binele fiecăruia dintre noi şi prosperitatea naţiunii.

4.     Statutul căsătoriei să fie întărit prin nerecunoaşterea formelor alternative de convieţuire, precum concubinajul („uniunile civile”).

5.     Creşterea şi educarea copilului într-un mediu familial complet şi stabil, cu o mamă şi un tată, să fie întotdeauna prioritatea politicilor publice şi a legislaţiei din domeniu.

Până acum, la nivel naţional au fost strânse peste 2,8 milioane de semnături, fiind o premieră istorică a societăţii civile din România. Vă aşteptăm pe esplanada Casei de Cultură, la cortul „Coaliţiei pentru Familie”, pe toţi cei ce îşi doresc să sprijine iniţiativa şi să semneze listele de susţinători.

 

„Coaliţia pentru Familie” - Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Coaliţia pentru Familie” strânge semnături pentru revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituţia României.
 Vizualizări articol: 1625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Coaliţia pentru Familie” strânge semnături pentru revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituţia României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei