Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2016 - Anul XXI, nr. 95 (6208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Alegeri locale

Drumul candidaţilor PSD spre Primăria Suceava a pornit de la statuia lui Ștefan cel Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lansarea candidatului PSD la Primăria Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a avut loc, ieri, la statuia domnitorului Ștefan cel Mare, de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, preşedintele organizaţiei judeţene, Cătălin Nechifor, deputatul de Fălticeni Ioan Stan, candidaţii social-democraţi la Consiliul Local Suceava şi echipele de voluntari de campanie ale doctorului Brădăţan.

Din partea PSD candidează pentru un mandat de consilier local în Suceava, în ordine: Tiberius Brădăţan, Vasile Mocanu, Eugen Girigan, Doiniţa Cocriş, Cornel Grosar, Cristian Boberschi, Mitică Bejenaru, Andrei Păduraru, Dan Apetroaie, Iulia Fuior, Florin Cristescu, Gabriel Buciuac, Gheorghe Petrescu, Dumitru Rusu, Manuela Pohoaţă, Camelia Darie, Valerică Gherasim, Gheorghe Negură, Răzvan Aioanei, Sorin Gălăţeanu, Dumitru Livadaru, Cristina Ungureanu, Monica Huţanu, Silviu Casandra, Cristian Munteanu, Mihaela Nascu, Răzvan Gavriluţ, Maria Roşca şi Andrei Ghiaţă.

Senatorul Donţu a motivat alegerea simbolică a locului pentru lansarea în cursa pentru Primăria Suceava prin aceea că PSD doreşte ”restartarea luptei pentru acest simbol al oraşului”. Donţu a afirmat că Suceava a fost depăşită la toate capitolele de mai toate capitalele de judeţ din Moldova şi, ”cel mai grav, a pierdut lupta cu Botoşaniul, care are o infrastructură pusă la punct, are filarmonică, parcuri amenajate, teatru, are cultură”. În opinia senatorului PSD, starea de degradare a statuii şi a parcului din jur ”arată dispreţul pe care l-au avut autorităţile până în acest moment”.

Tot de la starea şi simbolul monumentului şi-a început discursul şi doctorul Tiberius Brădăţan, care a declarat că ”prezenţa statuii voievodului în spatele nostru ne obligă să ne ţinem cuvântul dat, ne obligă să lăsăm copiilor noştri un oraş Suceava altfel: dezvoltat, frumos, curat, cultural, un oraş mândru de istoria sa. Acest simbol ne mână în luptă şi ne face să ne gândim că avem o datorie: să fim cei mai buni”. Brădăţan a subliniat că are alături o echipă de profesionişti ”care ştiu şi vor face ceea ce trebuie împreună cu mine pentru a ne atinge obiectivul: Suceava, capitală a Moldovei, Suceava, un oraş de care să ne mândrim cu toţii”.

”Drumul nostru este de la statuia lui Ștefan la Cetate şi apoi la Primăria Sucevei, un drum pe care îl parcurgem împreună. Un drum în care cred, aşa cum cred în Tiberius Brădăţan şi în echipa PSD şi în viitorul guvern PSD, care sper să fie, din toamnă”, a declarat şi preşedintele filialei Suceava a PSD, Cătălin Nechifor.

 

Brădăţan promite că în prima lună ca primar restaurează statuia lui Ștefan cel Mare

După ce a parcurs pe jos drumul de la statuie până în faţa Cetăţii de Scaun, Nechifor i-a spus lui Brădăţan că, în calitate de primar de Suceava, va avea misiunea de a reface monumentul şi a amenaja zona din jur, în concordanţă cu cetatea restaurată. Răspunsul candidatului a fost că  ”noi nu promitem, noi chiar facem”, afirmând că într-o lună de la preluarea mandatului de primar va reda statuii voievodului înfăţişarea pe care o avea cândva, cu soclul restaurat şi parcul îngrijit.  ”Aşa va arăta după o lună de zile”, a spus Brădăţan, arătând o fotografie veche a statuii, ”indiferent ce se va întâmpla;  nu va exista nici un fel de furtună care să ne oprească”.

De la Cetatea de Scaun, echipa PSD a plecat spre Primăria Suceava pentru înregistrarea candidaturilor la Biroul Electoral Municipal. În parcul Universităţii s-a întâlnit cu câteva sute de membri şi simpatizanţi PSD, precum şi cu preşedintele Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, invitată special pentru acest eveniment.

În timpul înregistrării candidaturilor, Andronescu, Nechifor şi Brădăţan au făcut scurte declaraţii de presă, în apropierea cabinetului primarului.

Tiberius Brădăţan şi-a prezentat programul cu care vine în faţa sucevenilor pentru a le obţine votul: reorganizarea primăriei pentru eficientizare, cu două primării locale, în Burdujeni şi Iţcani; depolitizarea deciziilor în urbanism şi înfiinţarea postului de arhitect-şef al oraşului, cu respectarea criteriilor de estetică şi funcţionalitate a construcţiilor; eficientizarea sistemului centralizat de termoficare pentru scăderea costurilor la gigacalorie şi implicit a subvenţiei acordate de la bugetul local; dezvoltarea unitară a infrastructurii, inclusiv între blocuri; protejarea spaţiilor verzi; amenajarea de locuri de parcare, locuri de joacă pentru copii şi zone de agrement; transparenţă în folosirea banului public; siguranţa cetăţeanului; crearea de locuri de muncă şi înfiinţarea unui parc industrial, în parteneriat cu universitatea. ”Oamenii sănătoşi, care muncesc, sunt mai veseli”, a spus Tiberius Brădăţan, arătând că de multă vreme oamenii pe care îi vede pe străzile Sucevei arată trişti şi mereu îngrijoraţi.

 

Ecaterina Andronescu, ”naşa spirituală” a PSD Suceava

Prof. univ. Ecaterina Andronescu a apreciat că Organizaţia Municipală Suceava a PSD a decis să promoveze un doctor pentru a candida la primărie, precizând că profesiunile de medic şi profesor sunt extrem de responsabile faţă de comunitate. ”Mă aştept ca domnul doctor să trateze oraşul Suceava aşa cum tratează în spital urgenţele, cu atât mai mult cu cât este un medic de urgenţă. Sunt convinsă că ceea ce a spus aici va face. Mă bucur că a amintit universitatea, care trebuie să fie un partener pentru primărie, cu atât mai mult cu cât este una care aduce performanţă şi trebuie să contribuie mai mult la dezvoltarea regională”, a spus prof. Andronescu. Potrivit acesteia, şi în universităţi trebuie schimbată mentalitatea tinerilor, din aceea de angajaţi în aceea de angajatori, adică primăria să poată fi sprijin pentru tineri să-şi dezvolte abilităţile antreprenoriale.

”Dvs., domnule primar, trebuie să fiţi liantul pentru întreaga comunitate. Dacă fiecare sucevean va adăuga ceva din efortul pe care îl poate pune la dispoziţia comunităţii, şansa de a vă duce proiectele la bun sfârşit, de a avea rezultate foarte bune creşte. Liderul trebuie să poată să unească comunitatea şi să dezvolte acele proiecte care să determine comunitatea să-l urmeze”, a afirmat Andronescu. Ea a mai spus că, în ceea ce o priveşte, consideră Suceava nu doar capitala Bucovinei, ci un oraş ”cu orgoliu cultural şi trebuie să ai respect pentru ceea ce înseamnă în istorie şi în cultură acest oraş”.

Declaraţia Ecaterinei Andronescu a fost primită cu aplauze de membrii şi simpatizanţii PSD care au umplut holurile primăriei, iar preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava, Cătălin Nechifor, a decretat-o  ”naşa spirituală a social-democraţiei la Suceava”. ”Pentru mine sunteţi naşa adevărată a noastră, ca organizaţie, şi de azi înainte o să vă preţuim ca atare”, a declarat Nechifor. El a mai afirmat că, de 12 ani, Suceava a avut doar primar de dreapta, iar ”în viaţă trebuie să fim echilibraţi, să folosim şi stânga şi dreapta în egală măsură”. ”Am foarte multă încredere în cei care ştiu să salveze vieţi zi de zi, în cei care ştiu să-i înveţe pe alţii”, a încheiat liderul PSD recomandarea pentru suceveni de a-l vota pe doctorul Brădăţan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul candidaţilor PSD spre Primăria Suceava a pornit de la statuia lui Ștefan cel Mare.
 Vizualizări articol: 4321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 13 voturi
Drumul candidaţilor PSD spre Primăria Suceava a pornit de la statuia lui Ștefan cel Mare3.3513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei