Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2016 - Anul XXI, nr. 95 (6208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oficializare

PMP şi-a depus candidaturile pentru municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Partidul Mişcarea Populară a înregistrat, ieri, oficial, la Biroul Electoral Municipal Suceava candidaturile la primăria municipiului reşedinţă de judeţ şi la Consiliul Local. Cu candidatul la funcţia de primar de Suceava, Marian Andronache, în fruntea listei, PMP propune electoratului 29 de suceveni care nu au mai făcut politică. Ei sunt Constantin Munteanu, Sorin Hanceriuc, Anca-Mihaela Gâtlan, Viorel-Florian Gheorma, Alexandru-George Trocin, Floarea Baciu, Angelica Pînzaru, Adrian Tabarcea, Paul Stan, Eugen Cătălin Alexandroaie, Geanina Aurica Marcu, Victor Rusu, Lelioara Andrieş, Marian Holovatec, Ionela Paraschiva Buliga, Gabriela Chideşa, Iulia Pintilie, Dan Apăvăloaie, Traian Lupu,  Vasile Plăcintă, Liviu Havristiuc, Marius Mirăuţă, Adrian Haras, Ioana Bondar, Ioana Maria Cîmpan, Grigore Crăciun, Andrei Bolohan, Nicolae Adrian Moroşanu.  Media de vârstă a candidaţilor este 43 de ani, iar 30% sunt femei.

Înainte de depunerea candidaturilor, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, a declarat că este ”un moment deosebit în cei peste 20 de ani de democraţie”. ”O formaţiune politică vine în faţa sucevenilor cu un candidat şi o echipă total nouă. Toţi sunt oameni noi, care nu au mai fost implicaţi în politică, oameni care nu poartă în spate greutatea cadavrelor mandatelor anterioare şi au hotărât să se implice în politică”, a afirmat Popovici.

Referindu-se la candidaţii PSD, PNL şi ALDE la Primăria Suceava, Corneliu Popovici a declarat că ”avem nevoie şi de doctori, dar trebuie să-i păstrăm în spitale, avem nevoie şi de profesori, în şcolile noastre, şi de economişti, să-i folosim să administreze mallurile din municipiul Suceava, că sunt foarte multe, însă la Primăria Sucevei este nevoie de un inginer. Este nevoie de o echipă tehnică pentru a corecta tot ceea ce n-a fost bine în cei peste 20 de ani”.

 

PMP vrea să meargă ”la sufletul sucevenilor”

Inginerul constructor Marian Andronache, prin experienţa acumulată în administraţia publică, este singurul candidat pe care Popovici îl consideră potrivit pentru Primăria municipiului Suceava.

Andronache a declarat, la rândul său, că împreună cu echipa sa propune alegătorilor ”o alternativă la clasa politică suceveană actuală”, cu profesionişti din toate categoriile sociale, profesori, jurişti, doctori, economişti şi oameni de afaceri. Potrivit lui Andronache, 40% dintre candidaţii la un mandat de consilier local sunt mici întreprinzători, ”oameni care ştiu să pornească o afacere şi care în Consiliul Local vor acorda facilităţi oamenilor de afaceri, mai ales în segmentul de producţie”.

Cu ambiţia declarată de a dezvolta clasa medie a Sucevei, Andronache şi echipa PMP au anunţat că se adresează ”sufletului cetăţenilor”.

”Am pornit la o luptă politică, nu discutăm de un război, şi chiar dacă această campanie electorală încă nu a început, apar tot felul de promisiuni, de la centrale termice gratuite la parcuri industriale, săli polivalente, care mai de care mai frumoase, pe care din 4 în 4 ani le reauzim. Eu şi echipa mea dorim să mergem la sufletul cetăţeanului, să avem grijă în primul rând de confortul acestuia. Când omul iese din bloc să se simtă bine, să nu mai fie cartiere în care trotuarele să arate dezolant. De 25 de ani sunt zone în care nu s-a făcut absolut nimic. Vrem trotuare modernizate, vrem locuri de joacă, spaţii verzi modernizate, iluminat normal printre blocuri, parcări rezidenţiale asfaltate, să eliminăm noroiul şi praful din oraşul ăsta frumos”, a declarat Marian Andronache.

Scoţând Constituţia din buzunarul de la piept, el a mai spus că administraţia locală trebuie să asigure respectarea drepturilor cetăţeanului, dreptul la educaţie, la sănătate, dreptul la muncă şi împreună cu echipa sa şi cu sucevenii ”vom pune Suceava în mişcare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PMP şi-a depus candidaturile pentru municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 4951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
PMP şi-a depus candidaturile pentru municipiul Suceava2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei