Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2016 - Anul XXI, nr. 95 (6208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Greu de prins

Un hoţ recidivist, dat în urmărire, a comis mai multe furturi, cu poliţiştii pe urmele lui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii din zona Câmpulung Moldovenesc încearcă de mai bine de o săptămână să dea de urma unui individ cu numeroase antecedente penale în materie de furturi, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, fiind dat în urmărire. Cristian Filip Calancea, în vârstă de 31 de ani, din Sadova, este liberat din Penitenciar de la jumătatea lunii martie, însă, într-o lună de zile, a comis mai multe furturi. Partea ieşită din comun a cazului este că, în timp ce este căutat de poliţişti, există date certe că individul a participat la comiterea a cel puţin trei furturi.

 

Un minor complice la furt, dat şi el în urmărire, prins în flagrant

La începutul acestei săptămâni, luni, un echipaj al Secţiei Rurale Pojorâta a prins un minor în vârstă de 17 ani, Marcel Ferdinand Drosceac, din Pojorâta, pe care l-a încătuşat într-o curte a unei locuinţe din Sadova, unde se afla la furat. Pe numele tânărului de 17 ani figura un mandat de urmărire emis de Curtea de Apel Suceava, din data de 15 aprilie 2016, prin care i s-a aplicat măsura internării într-un centru educativ pentru o perioadă de un an.

În continuarea anchetei, în zona pârâului Sadova, nu departe de locul unde a fost prins tânărul, au fost identificate patru motofierăstraie care, s-a stabilit ulterior, provin din comiterea a trei furturi, pe raza comunei Sadova, în ultimele zile. În cadrul reconstituirii efectuate ulterior s-a stabilit că furturile au fost comise împreună cu urmăritul Cristian Filip Calancea. Acesta din urmă, cunoscut cu numeroase antecedente penale, a fost arestat în lipsă de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru o faptă de furt comisă în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie. Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a formulat propunerea de arestare, a arătat că inculpatul, Cristian-Filip Calancea, cunoscut cu multiple antecedente penale constând în condamnări pentru infracţiuni de furt, era liberat din penitenciar din data de 14 martie 2016.

În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, Calancea a intrat într-o casă din Câmpulung Moldovenesc, pe geamul de la bucătărie, iar din interior a sustras suma de 1.060 de lei, o tabletă şi un telefon, prejudiciul total fiind de aproximativ 1.800 de lei.

 

Calancea a reuşit să-i fenteze pe poliţişti până acum

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Calancea, după ce au constatat că acesta se sustrage urmăririi penale. Instanţa a admis propunerea şi a dispus, pe 12 aprilie, arestarea preventivă a inculpatului.

Calancea a fugit însă de acasă. Din informaţiile anchetatorilor rezultă că acesta s-ar afla în zona Pojorâta-Sadova. Mai mult, în timp ce este căutat de poliţie, rezultă din anchetă, Calancea a continuat să fure. Acesta se ascunde prin zone de pădure, iar poliţiştii au fost la un moment foarte aproape de a-l prinde.

 

A scăpat din arest după ce două victime ale furturilor şi-au retras plângerile

Un detaliu important este că recidivistul Cristian Filip Calancea a ieşit din arest preventiv pe 14 martie, după ce, din septembrie 2015, era închis, alături de încă doi inculpaţi, pentru comiterea a două spargeri la Sadova. El a scăpat de arest în condiţiile în care cele două părţi vătămate ale celor două furturi au ales să se împace cu hoţii, prin intermediari, în schimbul a câte 1.000 de euro fiecare. Victimele s-au împăcat fără a încălca legea, în baza actualului Cod Penal, care permite împăcarea părţilor în cazul infracţiunilor de furt.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un hoţ recidivist, dat în urmărire, a comis mai multe furturi, cu poliţiştii pe urmele lui.
 Vizualizări articol: 2762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un hoţ recidivist, dat în urmărire, a comis mai multe furturi, cu poliţiştii pe urmele lui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei