Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2016 - Anul XXI, nr. 95 (6208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avantaje

Reducere de 95% la impozitele locale pentru autoturismele electrice sau hibride

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care deţin autovehicule electrice sau hibride vor beneficia de o reducere de 95% la plata impozitului pentru autoturisme, conform unei decizii luate ieri în şedinţa Consiliului Local Suceava, în cadrul aprobării proiectului de stabilire a taxelor şi impozitelor locale pentru 2017.

Proiectul, iniţiat de primarul Ion Lungu, prevede menţinerea taxelor şi impozitelor locale la acelaşi nivel ca şi anul acesta, fără nici un fel de majorări, precum şi menţinerea bonificaţiilor de 10% la plata integrală a taxelor şi impozitelor locale, până la data de 31 martie, pentru impozitele pe clădiri, terenuri şi autoturisme, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice.

Suplimentar, au fost stabilite o serie de facilităţi la plata impozitelor, precum acordarea unei reduceri de 95% a impozitului datorat pentru autovehicule, dacă acestea sunt electrice sau hibride.

Preşedintele de şedinţă, viceprimarul Lucian Harşovschi, a subliniat faptul că prin această măsură se doreşte încurajarea transportului electric, nepoluant, măsură pe care mizează şi municipalitatea suceveană, care se va dota curând cu vehicule electrice, din fonduri elveţiene, precum şi cu 40 de autobuze electrice, din fonduri europene.

 

Bonus de 6.000 de euro pentru cei care cumpără maşini electrice

Motive mai puternice pentru cei care se gândesc să îşi cumpere o maşină nouă sau să o înlocuiască pe cea veche sunt date de demararea programului "Rabla", de luna viitoare.

Valoarea totală a programului în acest an este de 220 de milioane lei, din care 75 de milioane de lei vor fi alocate extensiei "Rabla Plus", prin care românii pot cumpăra maşini electrice 100%.
Conform ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, cetăţenii şi firmele care îşi vor cumpăra un automobil 100% electric vor primi prin programul guvernamental "Rabla Plus" un ajutor de circa 6.000 de euro.

Anul acesta programul "Rabla" va avea trei componente: varianta clasică, "Rabla Plus" şi cea de finanţare a infrastructurii pentru maşinile electrice.

Prin programul clasic se va acorda o primă de 6.500 de lei pentru casarea maşinilor cu o vechime de peste 8 ani. În plus, beneficiarii ar putea primi două eco-bonusuri, unul de 750 de lei şi un altul de 1.500 de lei pentru cumpărarea unor automobile care generează emisii de CO2 sub 100 g/km.

Cei care optează pentru programul "Rabla Plus" pot beneficia de o primă de 5.000 de lei, fără a fi obligaţi să caseze maşini vechi, dar, în cazul în care aduc o maşină la casat, pentru a cumpăra în loc una electrică, pot primi un tichet de 6.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reducere de 95% la impozitele locale pentru autoturismele electrice sau hibride.
 Vizualizări articol: 2235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reducere de 95% la impozitele locale pentru autoturismele electrice sau hibride0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei