Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2016 - Anul XXI, nr. 95 (6208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Nistor Tătar: Educaţia şi sănătatea sunt priorităţi în Rădăuţi şi de aceea trebuie să investim în modernizări şi dotări, dar şi în asigurarea unor venituri corecte angajaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru Primăria Rădăuţi, Nistor Tătar, consideră că educaţia şi sănătatea sunt priorităţi în Rădăuţi, subliniind că acestea sunt domenii pe care le va sprijini cu precădere.

Nistor Tătar a precizat că în calitate de primar va acorda o atenţie sporită medicilor de familie din municipiu, dar în acelaşi timp va acţiona pentru ca Spitalul Municipal Rădăuţi să devină mai performant.

Tătar a mai declarat că va acorda tot sprijinul necesar funcţionării în condiţii cât mai bune a cabinetelor medicilor de familie, care reprezintă temelia sistemului sanitar şi sunt cei mai apropiaţi de locuitori.

Nistor Tătar a explicat că doreşte ca Spitalul Municipal Rădăuţi să fie mai performant, prin creşterea calităţii serviciilor medicale oferite,  mărirea gradului de satisfacţie a pacienţilor, dar şi diversificarea gamei de servicii medicale oferite populaţiei şi creşterea gradului de complexitate a acestora, ceea ce se poate face, în principal, prin investiţii în aparatură medicală de investigaţii şi de intervenţii de înaltă performanţă, dar şi prin motivarea personalului medical.

Făcând referire la educaţie, Nistor Tătar a spus că programul său de primar prevede creşterea responsabilităţii primăriei în asigurarea unui învăţământ de calitate care să conducă la rezultate foarte bune ale elevilor. Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a explicat că, în prezent, şcolile şi grădiniţele sunt supraaglomerate, suprasolicitate şi se învaţă şi în două schimburi, iar în ceea ce priveşte finanţarea, aceasta este tot mai mult lăsată pe seama părinţilor sau comitetelor de părinţi.

„Din acest motiv, eu vreau ca primăria să fie cea care să asigure finanţarea necesară funcţionării colegiilor, şcolilor şi grădiniţelor din municipiu, să fie achiziţionate toate dotările pentru un învăţământ modern”, a afirmat Nistor Tătar.

El susţine că şcoala şi grădiniţa trebuie să fie cât mai aproape de locuinţa elevilor, iar prioritar este să fie găsite soluţii să se înveţe într-un singur schimb. „Calitatea procesului didactic va fi sporită atât prin asigurarea unor condiţii excelente de studiu, cât şi prin stimularea muncii cadrelor didactice, prin aplicarea standardelor europene în educaţie”, a subliniat Nistor Tătar.

El a arătat că în programul său sunt prevăzute finalizarea a două grădiniţe, una în localul Şcolii Obor, una în zona Habitat şi se va construi şi o creşă cu program prelungit pentru copii. „Vom face parteneriate cu colegiile de prestigiu din municipiu pentru ca elevii din anii terminali să fie implicaţi în acţiuni de voluntariat ale municipalităţii, în special cele sociale, de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate, dar să şi participe la proiecte de practică în primărie”, a încheiat Nistor Tătar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nistor Tătar: Educaţia şi sănătatea sunt priorităţi în Rădăuţi şi de aceea trebuie să investim în modernizări şi dotări, dar şi în asigurarea unor venituri corecte angajaţilor.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Nistor Tătar: Educaţia şi sănătatea sunt priorităţi în Rădăuţi şi de aceea trebuie să investim în modernizări şi dotări, dar şi în asigurarea unor venituri corecte angajaţilor5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei