Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2016 - Anul XXI, nr. 95 (6208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Alexandru Băişanu propune ca TPL Suceava să asigure transport gratuit pentru pensionari, elevi şi studenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul ALDE pentru Primăria Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, propune că pensionarii, elevii şi studenţii să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Alexandru Băişanu, liderul ALDE Suceava, a declarat ieri că cele mai recente studii sociologice urbane au arătat faptul că transportul public local este una dintre cele mai sensibile teme ale unei comunităţi. „Suceava nu face excepţie, motiv pentru care tema TPL a fost şi rămâne una care presupune o rezolvare imediată. Este greu de înţeles de ce în ultimii ani această societate şi-a degradat în mod constant patrimoniul şi a fost victima unui model de management care nu are nimic în comun cu standardele actuale, fără ca cei direct răspunzători să reacţioneze, la modul real, pentru salvarea acestei societăţi care aparţine oraşului. Paradoxal sau nu, asistăm cu stupoare la un scenariu similar cu cel aplicat în cazul Termica, dar se pare că de această dată se urmăreşte privatizarea TPL la un preţ ridicol de mic”, a spus Alexandru Băişanu.

El a precizat că ALDE Suceava se opune în mod categoric oricărei încercări de vânzare a TPL către un aşa-zis investitor strategic şi solicită cu fermitate păstrarea societăţii de transport public local în patrimoniul oraşului.

Mai mult, Alexandru Băişanu a spus că din punctul său de vedere TPL trebuie să se racordeze la standarde sociale corecte, aşa încât transportul pentru pensionari, elevi şi studenţi să fie gratuit.

„Este firesc ca o mică parte din taxele şi impozitele pe care primăria le strânge de la fiecare cetăţean să se întoarcă sub forma acestei gratuităţi către cei care solicită de mai mulţi ani un asemenea ajutor”, a declarat candidatul ALDE pentru Primăria Suceava. Alexandru Băişanu a explicat că modelul pe care îl propune este unul cu evidente beneficii pentru toţi cei cu venituri sub medie sau fără venituri, iar implementarea lui nu presupune o presiune suplimentară şi consistentă pe bugetul local. „Trebuie să fie foarte bine înţeles faptul că echilibrul dintre venituri şi cheltuieli în cazul unui buget local al unui oraş de talia Sucevei nu poate omite componenta socială şi necesitatea unei abordări corecte şi echitabile faţă de toţi cei pentru care fiecare leu contează”, a precizat Băişanu. El consideră că pensionarii au dreptul la transport gratuit deoarece Suceava este şi oraşul lor şi au muncit o viaţă întreagă şi pentru acest oraş, iar cei mai tineri, elevii şi studenţii, trebuie să meargă la şcoală. „Iar dacă-i putem ajuta, fără a face discriminări, pe toţi aceştia, trebuie să o facem şi să înţelegem că acest oraş nu este şi nu va fi niciodată societatea comercială a cuiva anume, ci este casa noastră, familia noastră, este locul în care trebuie să avem grijă unii de alţii”, a încheiat Alexandru Băişanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu propune ca TPL Suceava să asigure transport gratuit pentru pensionari, elevi şi studenţi.
 Vizualizări articol: 2816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Alexandru Băişanu propune ca TPL Suceava să asigure transport gratuit pentru pensionari, elevi şi studenţi1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei