Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Tiberius Brădăţan consideră că după lucrările de extindere, Unitatea de Primire a Urgenţelor a devenit una de elită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local şi medicul urgentist Tiberius Brădăţan a declarat în cursul zilei de ieri că, după finalizarea lucrărilor de extindere şi modernizare, Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava a devenit una de elită. În cursul zilei de ieri, Tiberius Brădăţan a fost unul dintre cei care i-au primit pe sucevenii care au dorit să viziteze UPU Suceava, vorbindu-le acestora despre circuitele şi aparatura medicală nouă achiziţionată pentru această secţie. Printre cei care au vizitat ieri UPU Suceava s-au numărat şi senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu şi consilierii locali social-democraţi. „Le-am explicat tuturor celor care au venit că eforturile făcute au fost foarte mari şi am dorit să facem o unitate de primire a urgenţelor de elită. Modelul a fost Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Târgu Mureş, iar rezultatul se poate vedea aici, noua tehnologie, respectarea standardelor pentru oferirea unor servicii de calitate. Dar cea mai importantă este dorinţa de a ajuta oamenii”, a precizat Tiberius Brădăţan, care candidează din partea PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

Brădăţan a subliniat faptul că una dintre cele mai importante probleme care au fost rezolvate a fost obţinerea aprobărilor necesare pentru suplimentarea numărului de personal de la UPU Suceava, urmând să fie angajaţi nouă medici specialişti în medicină de urgenţă, 24 de asistenţi, 16 infirmiere şi brancardieri, precum şi personal auxiliar. „Practic, vom ajunge cu numărul de personal într-o zonă de confort. Ceea ce ne mai trebuie de acum este să ne respectăm reciproc şi aceasta este o rugăminte pe care o adresăm celor care vor avea nevoie de serviciile UPU. Este o unitate de primire a tuturor, făcută din bani publici şi merită să fie menţinută ca atare, iar personalul nostru va face toate eforturile pentru a veni în sprijinul pacienţilor şi aparţinătorilor. Iar pacienţii trebuie să respecte ceea ce s-a creat aici, cu banii lor”, a declarat Brădăţan. El este convins că după deschiderea noii Unităţi de Primire a Urgenţelor Suceava şi prin calitatea actului medical se va îmbunătăţi în mod considerabil relaţia între pacienţi şi cadre medicale.

„Scopul final este acela de a asigura servicii mai bune şi de a îmbunătăţi relaţiile. Şi asta pentru că în ultimul timp au fost mult afectate relaţiile acestea de colaborare şi de înţelegere care ar trebui să fie între personalul medical, pe de o parte, şi pacienţii şi aparţinătorii lor de cealaltă parte”, a mai precizat Tiberius Brădăţan.

 

Ovidiu Donţu consideră că este necesară construcţia de blocuri ANL pentru personalul medical

La rândul său, senatorul PSD Ovidiu Donţu a precizat că a vizitat cu plăcere noua Unitate de Primire a Urgenţelor Suceava, apreciind lucrările efectuate, dar şi standardele europene la care a ajuns cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. Ovidiu Donţu a precizat că pe lângă investiţiile realizate, în ultimii ani au fost angajaţi 50 de doctori şi 60 de asistente. „Eu cred că se cuvine să adresăm felicitări domnului doctor Tiberius Brădăţan, pentru că până la urmă UPU este a doua casă pentru el şi familia lui, şi ţin să felicit şi managerul general şi pe toţi angajaţii spitalului. De asemenea, nu trebuie să uităm că Spitalul Judeţean este în subordinea Consiliului Judeţean Suceava şi că această investiţie a fost iniţiată de preşedintele Cătălin Nechifor, şi vreau să-l felicit pentru această iniţiativă”, a precizat Donţu. El a adăugat că spitalul judeţean ar mai avea nevoie de blocuri ANL pentru personalul medical, pentru a atrage un număr cât mai mare de medici. În acelaşi timp, Ovidiu Donţu a precizat că îl bucură faptul că iniţiativa sa legislativă cu privire la majorarea salariilor personalului din cadrul UPU şi SMURD „a avut ecou”, şi şi-a exprimat speranţa că parlamentarii o vor susţine pentru a fi aprobată.

Lucrările de modernizare şi extindere a UPU Suceava au fost apreciate şi de sucevenii care au vizitat ieri această secţie. Unul dintre aceştia, Alexandru Ionaşcu, a ţinut să precizeze că după ce a vizitat UPU se simte mândru că spitalul are în cele din urmă o astfel de unitate modernă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Spusele acestuia au fost completate de un alt sucevean, Victor Toma, care a precizat că noua Unitate de Primire a Urgenţelor „este o minunăţie”. „Din tot sufletul meu sunt mândru că sunt sucevean şi că avem un asemenea spital. Când mă uit ce se întâmplă în ţară, cât de greu se lucrează şi în ce condiţii, aici parcă eşti într-un aeroport de lux. Vă felicit şi vă spun sincer că sunt fericit şi mulţumit că sunt sucevean şi că avem un asemenea spital”, a spus Victor Toma.

Noua Unitate de Primire a Urgenţelor a fost inaugurată marţi, 5 aprilie a.c., în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberius Brădăţan consideră că după lucrările de extindere, Unitatea de Primire a Urgenţelor a devenit una de elită.
 Vizualizări articol: 2467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 7 voturi
Tiberius Brădăţan consideră că după lucrările de extindere, Unitatea de Primire a Urgenţelor a devenit una de elită3.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte