Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţă

Medicamente vitale pentru bolnavii de cancer şi cardiaci lipsesc de pe piaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 20 de medicamente vitale pentru bolnavii care suferă de cancer, afecţiuni cardiovasculare cronice, diabet şi boli psihice, care sunt trataţi în ambulatoriu, lipsesc de aproximativ un an de pe piaţă. De exemplu, Tamoxifen – recomandat în tratamentul cancerului de sân, Zoladex - pentru cancerul de prostată, Sintrom - pentru tratamentul şi profilaxia bolii tromboembolice, Vessel Due - indicat în patologia vasculară cu risc de tromboză, unele tipuri de insuline nu se găsesc la farmaciile din judeţul Suceava. Există o parte dintre medicamente care au dispărut din farmacii de aproape un an, fără ca Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate să anunţe medicii să nu le mai prescrie.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş, ne-a confirmat, ieri, că ştie de la colegii săi farmacişti despre această problemă în aprovizionarea cu medicamente şi că prin Colegiul Farmaciştilor au fost făcute demersuri pentru remediere. Din păcate pentru bolnavi, fără rezultat. Din informaţiile primite la Colegiul Farmaciştilor de la farmaciile din judeţ rezultă că medicamentele care fac parte din tratamentul bolnavilor cronici în ambulatoriu, de negăsit de circa un an, sunt Atacand, Avodart capsule, Betaloc Zoc, Clexane (toate concentraţiile), Cordarone, Coreflux, Depakine, Detralex capsule, Digoxin, Duodart capsule, Duphaston, Grimodin, Imovane, Ipaton, Isodinit, Isoptin, Levetiracetam, Lioresal, Lokren, Lyrica, Metotrexat 2,5 mg capsule, Plavix, Rispolept soluţie, Roferon 9000, Seretide, Sintrom capsule, Siofor 850 mg capsule, Spiriva, Symbicort, Tamoxifen, Tarka (toate formele), Topran 25 mg capsule, Vessel due capsule, Vigantoletten 1000 şi 500.

 

Medicii nu au fost informaţi oficial de Ministerul Sănătăţii despre lipsa medicamentelor

Explicaţia ar fi ieftinirea medicamentelor pe piaţa românească, ceea ce ar face ca importatorii să nu fie interesaţi să mai vândă această categorie de medicamente în ţară. Doiniţa Cocriş afirmă că farmaciile se confruntă chiar cu o condiţionare din partea unor depozite, în sensul achiziţionării şi a unor produse mai puţin solicitate. ”Există o condiţionare din partea unor depozite, ca pentru un anumit număr de cutii din medicamentele vitale, să iei de o anumită valoare medicamente cu eliberare mai lentă de pe raft”, ne-a declarat Doiniţa Cocriş.

Ea a precizat că, în calitate de preşedinte al Colegiului Farmaciştilor Suceava, intenţionează să trimită un memoriu premierului Dacian Cioloş şi Parlamentului, prin care să informeze asupra acestei situaţii şi să le ceară să intervină.

Şefa secţiei Oncologie din Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Doina Ganea Motan, ne-a declarat, ieri, că până în prezent nu a primit nici o adresă oficială de la Ministerul Sănătăţii, prin care oncologii să fie informaţi să nu mai prescrie medicamentele cu care farmaciile nu reuşesc să se aprovizioneze. Medicul a precizat că există analogi la acestea, însă cel puţin în cazul Tamoxifen ar fi o oarecare problemă deoarece este recomandat în prima linie de terapie în cazul cancerului la sân. ”Ne vom orienta, ca să nu lăsăm pacienţii netrataţi”, a mai spus dr. Ganea Motan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicamente vitale pentru bolnavii de cancer şi cardiaci lipsesc de pe piaţă.
 Vizualizări articol: 2018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicamente vitale pentru bolnavii de cancer şi cardiaci lipsesc de pe piaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte