Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Trei contrabandişti, trimişi în judecată pentru un prejudiciu de 70.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat finalizarea anchetei, prin rechizitoriu, cu trimiterea în judecată a trei bărbaţi care vor avea de răspuns pentru infracţiunea de „contrabandă în formă agravantă”. Procurorii au adunat probatoriu privind un prejudiciu de aproape 70.000 de lei.

Doi dintre inculpaţi, Marius Ioancă şi Irinel-Iulian Bobolocu, au fost prinşi în trafic, cu o maşină care avea modificări la caroserie pentru a putea fi ascunse ţigări, în timp ce al treilea, Cristian-Dănuţ Rotaru, este acuzat că le-a livrat acestora  marfa. Cel din urmă a mai fost probat într-o acţiune de contrabandă, la domiciliul lui având loc o percheziţie, în urma căreia au fost ridicate ţigări fără acte.

Pe 30 noiembrie 2014, în jurul orei 19.00, poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi au urmărit un autoturism Fiat Multipla, înmatriculat în Italia, care a ieşit dintr-un garaj aflat în curtea unui imobil din Siret, imobil care era monitorizat, existând suspiciuni că este folosit ca depozit intermediar pentru contrabandă. După câteva minute, folosind semnalele acustice şi luminoase, poliţiştii au oprit maşina suspectă. La volan a fost identificat Irinel-Iulian Bobolocu, în timp ce în dreapta era Marius Ioancă.

Poliţiştii au efectuat un control amănunţit al maşinii, scoţând toate scaunele şi mocheta de pe podul pedalier. Au fost identificate patru modificări aduse podului pedalier în caroserie, prin decuparea acestuia. În lăcaşurile special amenajate au fost găsite 2.990 de pachete de ţigări cu timbru de Ucraina.

Din anchetă a rezultat că cei doi au cumpărat cantitatea de ţigări de la inculpatul Cristian Dănuţ Rotaru, care a deţinut şi transportat pachetele cu ţigarete până la imobilul respectiv. Ulterior, pe 9 martie 2015, anchetatorii l-au monitorizat pe Cristian Dănuţ Rotaru în timp ce descărca dintr-un automobil cartuşe de ţigări, pe care le-a depozitat în apartamentul său din oraşul Siret. Trei zile mai târziu, la domiciliul lui Rotaru a fost efectuată o percheziţie, fiind descoperite  2.924 pachete de ţigări de diferite mărci.

Prejudiciul total calculat de procurori în acest dosar este de 69.875 de lei.

Procurorii au anunţat că au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra autoturismului marca Fiat Multipla, precum şi asupra unei sume de 4.300 de lei identificată în posesia inculpatul Irinel-Iulian Bobolocu.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, cei trei inculpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei contrabandişti, trimişi în judecată pentru un prejudiciu de 70.000 de lei.
 Vizualizări articol: 2298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei contrabandişti, trimişi în judecată pentru un prejudiciu de 70.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte