Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dispută

Bătaie pe 1,5 milioane de lei între Primăria Suceava şi creditorii fostei Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solicitarea foştilor angajaţi ai Termica Suceava, de acordare a salariilor compensatorii, adresată către Adunarea Creditorilor, a fost ieri din nou respinsă. Întruniţi special pentru a discuta pentru a doua oară această cerere, reprezentanţii creditorilor majoritari au votat „împotrivă”. Au fost „pentru” ca foştii angajaţi să primească 1,5 milioane de lei de la Primăria Suceava drept salarii compensatorii reprezentanţii Primăriei Suceava, ai ACET, ai Bioenergy şi ai E.ON. Împotrivă au votat reprezentanţii Finanţelor Publice, ai UNICOM, ai Băncii Româneşti şi ai CFR Marfă, care au de recuperat cei mai mulţi bani de la Termica. Primăria Suceava are 4% din masa credală, ACET 12,54%, Bioenergy 22,95%, iar proporţia de 39,49% nu le permite să fie în postura de decidenţi.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că primăria a făcut o majorare de capital de 2,5 milioane de lei, din care ar putea să plătească 1,8 milioane de lei salariile compensatorii pentru cei circa 90 de angajaţi pentru că, în opinia sa, aceasta ”este o problemă de sistem”. ”Salariaţii nu au nici o vină că Termica a ajuns în faliment. Noi am făcut o majorare de capital mai demult tocmai pentru a da sume de bani salariaţilor disponibilizaţi. Ar fi corect să putem da banii”, a declarat primarul Lungu.

 

Pentru ajutor social de 1.500 de lei se califică doar cinci dintre foştii salariaţi ai Termica

Acesta a afirmat că a analizat şi varianta de a acorda ajutoare sociale de 1.500 de lei pentru foştii salariaţi ai Termica, dar ”doar cinci dintre aceştia îndeplinesc criteriile ca plafon venit pe membru de familie”. Circa 30 dintre ei nu locuiesc în municipiul Suceava, şi acesta este un alt impediment în acordarea de ajutoare sociale de la bugetul local.

Foştii angajaţi solicită plăţi compensatorii după falimentul societăţii de termoficare, contravaloarea a câte opt salarii de care beneficiau când erau în activitate. Dacă în alte etape de disponibilizări acest lucru a fost posibil, pentru cei care au rămas fără slujbă anul trecut asta nu mai este posibil deoarece nu mai aveau un contract colectiv de muncă valabil. Potrivit lui Lungu, motivul a fost disputa sindicală, cele patru sindicate care au funcţionat în societate nu au putut ajunge la un acord în ceea ce priveşte reprezentativitatea. Aşa se face că astăzi solicitarea foştilor angajaţi depinde exclusiv de voinţa creditorilor de a renunţa la o parte din banii pe care îi au de recuperat din vânzarea activelor şi pasivelor societăţii pentru a face plăţi compensatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătaie pe 1,5 milioane de lei între Primăria Suceava şi creditorii fostei Termica.
 Vizualizări articol: 1798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătaie pe 1,5 milioane de lei între Primăria Suceava şi creditorii fostei Termica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte