Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La loc comanda

Instanţa supremă a întors decizia de la Cluj. Lotul Dîmbu-Olărean rămâne sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a năruit speranţele oamenilor din lotul Dîmbu – Olărean după ce a admis ieri contestaţia depusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizavi de măsura luată pe 21 martie la Curtea de Apel Cluj. Practic, pentru toate persoanele din acest dosar a fost reinstituită măsura controlului judiciar, cu interdicţiile şi obligaţiile care decurg de aici. Soluţia de ieri a instanţei supreme este definitivă şi se aplică pentru următoarele 60 de zile.

Cel mai afectat de această măsură este Aurel Olărean, primarul suspendat al municipiului Rădăuţi. Acesta visa că se va întoarce la conducerea Primăriei Rădăuţi măcar până la alegerile locale din 5 iunie, dar prin decizia de ieri acest lucru devine imposibil.

Sub control judiciar se află procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, omul de afaceri Constantin Babiuc, dar şi alţi inculpaţi din dosar. Este vorba de  judecătorul Daniela Prandea, avocata Isabela Zorica Vega, comisarul-şef Constantin Prelipcean, fost şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret, precum şi de două femei acuzate că l-au mituit pe judecătorul Bărbuţă, respectiv Victoria Ţâcşă şi Ancuţa Alina Solovăstru.

În acelaşi dosar mai sunt trimişi în judecată, dar fără nici un fel de restricţie, primarul din Marginea, Ioan Onufrei, dar şi două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan. Faţă de ultima femeie procesul a şi încetat după ce Maria Cociorvan a decedat.

Ancheta în acest dosar a început în iunie 2014, iar acţiunea de la vremea respectivă a procurorilor structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-a soldat cu arestarea preventivă a lui Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă şi Constantin Babiuc. 

La acea vreme, la audieri a fost chemat şi primarul din Rădăuţi, numai că procurorii au decis atunci să-l cerceteze în stare de libertate în calitate de suspect. Cu toate că i s-a cerut să nu influenţeze martorii din dosar, Aurel Olărean a încercat să scape de acuzaţiile din dosar şi a vrut să-l şantajeze pe consilierul local Traian Andronachi. Acesta urma să voteze o Hotărâre de Consiliu Local prin care primarul era exonerat de tergiversarea unui dosar, iar în schimb Aurel Olărean urma s-o menţină în funcţia de bibliotecar-şef pe soţia lui Andronachi.

Totul a ajuns la urechile procurorilor DNA, care pe 11 septembrie 2014 au venit la Rădăuţi din nou şi l-au ridicat pe Aurel Olărean, iar ulterior cererea de arestare preventivă a fost admisă.

Ulterior, toate persoanele din acest dosar, plus persoana juridică SC Nikodemus Babiuc SRL, au fost trimise în judecată. Luni bune, Dîmbu, Olărean, Bărbuţă şi Babiuc au rămas închişi în Penitenciarul Gherla, eliberarea acestora consumându-se în luna mai a anului trecut.

Mai trebuie spus că rechizitoriul în acest dosar a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj în octombrie 2014, dar până acum nu a trecut nici măcar de Camera Preliminară, astfel încât până la finalizarea lui vor mai trece ani buni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţa supremă a întors decizia de la Cluj. Lotul Dîmbu-Olărean rămâne sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 2053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Instanţa supremă a întors decizia de la Cluj. Lotul Dîmbu-Olărean rămâne sub control judiciar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte