Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

 

Perioada 7 – 13 aprilie

Turneul „Petale de folk”, cu Walter Ghicolescu, Ioan Onişor şi Fără Zahăr

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează un turneu regional, sub genericul „Petale de folk”. Evenimentul îi va aduce în faţa publicului pe Walter Ghicolescu, Ioan Onişor şi Ionuţ Mangu. De asemenea, vor concerta trupele Fără Zahăr şi Univercity, aceasta din urmă fiind trupa studenţilor din cadrul USV. Spectacolele de muzică folk vor avea loc, după cum urmează: 7 aprilie - Casa Culturii "Ion Creangă" Târgu Neamţ, ora 19:00 (rezervări la 0746 650 004); 8 aprilie - Sala Cinema Modern (Centrul Cultural Bucovina Suceava), ora 19:00 (rezervări la 0752 092 606); 9 aprilie - Casa de Cultură Rădăuţi, ora 19:00 (rezervări la 0745 868 930). Pentru detalii, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0752 092 606.

 

Târg de Artă şi Antichităţi, la Shopping City Suceava

În perioada 9-10 aprilie, Shopping City Suceava vă invită la Târgul de Artă şi Antichităţi. Colecţionari din întreaga ţară vor expune obiecte valoroase, precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărţi, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă şi decorative, porţelanuri şi sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Târg de Handmade, la Iulius Mall

De vineri până duminică, în perioada 8-10 aprilie, sucevenii care apreciază obiectele lucrate manual sunt invitaţi să descopere oferta expozanţilor Târgului de Handmade de la Iulius Mall Suceava. Cei care vor să îşi completeze garderoba cu accesorii unicat sau vor să le ofere celor dragi cadouri cu un plus de personalitate vor găsi aici o varietate de opţiuni. Podoabe, cutii pentru bijuterii, decoraţiuni, tablouri, papioane, piese vestimentare pentru cei mici şi cei mari, produse cosmetice naturale şi alte articole lucrate cu măiestrie sunt propunerile artizanilor care vor fi prezenţi la parterul Iulius Mall Suceava.

 

Joi, 7 aprilie

„Confesiuni cromatice”, la Gura Humorului

La Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului se deschide, la ora 16.00, expoziţia de pictură şi artă decorativă cu genericul „Confesiuni cromatice”, realizată de artistul plastic Radu Bercea.

Expoziţia, care va fi prezentată la vernisaj de prof. Mihai Camilar, etalează 132 de tablouri în acuarelă şi 13 lucrări de artă decorativă, realizate în tehnica reliefurilor cromatice - care l-a impus pe artistul plastic humorean în rândul creatorilor originali din arealul bucovinean.

 

„Pledoarie pentru educaţia educaţiei copiilor”, la Biblioteca Bucovinei

Asociaţia TRI-O în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava organizează, de la ora 17.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, conferinţa cu genericul „Pledoarie pentru educaţia educaţiei copiilor”.

Prof. univ. dr. Carmen-Cornelia Balan va vorbi despre „Educaţie fără constrângeri?”, „Obstacolul abuzului didactic”, „Putem învăţa fără fim părinţi?”, „Iubirea nu e suficientă”, „Copiii din zilele noastre sunt altfel” şi despre „Modernizarea metodelor de educaţie”. Intrarea este liberă.

 

Sâmbătă, 9 aprilie

Campanie de reîmpădurire „Hai la Înverzit!”

Pe 9 aprilie are loc cea de-a cincea campanie de reîmpădurire „Hai la Înverzit!”, organizată de Asociaţia Bucovina Guides şi Direcţia Silvică Suceava, prin Ocolul Silvic Pojorâta. Voluntarii vor împăduri o suprafaţă de teren care a fost defrişată, în zona Valea Putnei. „Haideţi să ne luăm revanşa faţă de emisiile de gaze, faţă de gunoaiele aruncate în natură, de apa şi energia irosită!” este îndemnul organizatorilor, care au creat un eveniment pe Facebook, pentru a ţine legătura cu cei care vor să participe ca voluntari la acţiunea de plantare a puieţilor de arbori.

 

Atelier de creaţie la Iulius Mall

În zona Kidsland din Iulius Mall va fi organizată o nouă sesiune a atelierului de creaţie, atât de îndrăgit de prichindei. De această dată, cei mici îşi vor pune în valoare imaginaţia şi îndemânarea pentru a realiza copăcei de primăvară, pictaţi şi împodobiţi cu flori. Astfel, cei mici îşi vor dezvolta abilităţile de lucru manual şi vor aplica ceea ce ştiu despre anotimpul în care natura reînvie. Pentru că joaca este principala preocupare a ştrengarilor, clovnul Bobo îi aşteaptă şi în această săptămână, în zona Kidsland, la o petrecere cu toate ingredientele distracţiei. Jocuri, farse amuzante, concursuri, premii dulci şi baloane colorate se numără printre surprizele pregătite de prietenul năzdrăvanilor.

 

Duminică, 10 aprilie

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Duminică, 10 aprilie, copiii vor realiza sticluţe decorative prin pictură şi tehnici decorative inovative. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

 

Lecţiile gratuite de salsa, la Iulius Mall

De la ora 17.00, la parterul Iulius Mall vor răsuna ritmurile latino. Clienţii care doresc să deprindă mişcările de salsa, bachata, merengue sau latino caraibice vor primi invitaţie la dans. Lecţiile gratuite vor fi oferite de profesioniştii Salsa Family.

 

Luni, 11 aprilie

Fuego va susţine spectacolul „S-a aprins o stea”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Fuego va susţine, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, spectacolul „S-a aprins o stea”. Biletele costă 60 de lei şi 50 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul I, telefon 0230 523 718. Artistul le promite sucevenilor un spectacol interactiv, în care şi publicul va fi parte a show-ului, întrând în povestea sa, un fragment din tot ce înseamnă suflet românesc, dragoste, emoţie şi muzică de calitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unde fugim de-acasă...5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte