Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Abuz

Poliţişti săltaţi şi duşi la Bucureşti, unde au stat 24 de ore în arest, fără nici o probă împotriva lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei poliţişti de la postul comunal de la Moldoviţa şi unul de la Vatra Moldoviţei, ridicaţi cu mandate de aducere în luna ianuarie a acestui an, într-un dosar de contrabandă, au primit zilele trecute ordonanţe de clasare, prin care sunt absolviţi de orice vină în dosarul în care au fost anchetaţi.

Ancheta derulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti rămâne cu mari semne de întrebare faţă de poliţişti, mai ales faţă de trei dintre ei, care au fost şi băgaţi în arest pentru 24 de ore. După 24 de ore, toţi cei trei poliţişti au fost lăsaţi să plece acasă, fără nici o interdicţie. Poliţiştii se întreabă pe bună dreptate ce probe puteau fi împotriva lor pentru a fi reţinuţi într-o zi, pentru ca a doua zi probele respective să se evaporeze, iar faţă de ei să nu se ia nici o măsură restrictivă. Confirmarea excesului de zel a venit acum, când procurorii au dispus clasarea cauzei faţă de ei.  

 

Desfăşurarea de forţe din ziua de 18 ianuarie

Pe 18 ianuarie, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, s-au efectuat 36 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Suceava şi au fost puse în aplicare 40 de mandate de aducere. Desfăşurarea de forţe de la vremea respectivă a fost una mare, în acţiune fiind angrenaţi peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Nu mai puţin de 21 de suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în acea zi.

 

Din arest au revenit direct la munca de poliţie

Printre cei cu mandate de aducere s-au aflat Vasile Niga Solcan, şeful Postului de Poliţie Moldoviţa, Alina Carmen Rusu, agent la Postul de Poliţie Moldoviţa, Ghiocel Florian Purşega, de la Postul comunal Vatra Moldoviţei, şi Ionel Căruntu, tot de la Postul comunal Moldoviţa.

Ridicaţi la prima oră a dimineţii, poliţiştii au fost urcaţi în maşini şi duşi la Bucureşti, unde au fost audiaţi. Au fost întrebaţi de acte de transport de contrabandă de care sunt acuzaţi mai mulţi localnici şi au negat orice implicare. În seara zilei de 18 ianuarie pe numele poliţiştilor Vasile Niga Solcan, Alina Carmen Rusu şi Ghiocel Florian Purşega au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Cei trei şi-au petrecut aşadar noaptea de 18 spre 19 ianuarie în arestul Poliţiei din Capitală, ieşind din celule în după-amiaza zilei de marţi, 19 ianuarie. Primele semne de întrebare au venit în momentul în care faţă de cei trei nu s-a mai luat nici o măsură restrictivă. De regulă, după ordonanţa de reţinere, când există indicii de comitere a faptei, se aplică măsura controlului judiciar ori se solicită la instanţa de judecată emiterea unui mandat de arestare preventivă. Practic, faţă de poliţişti nu s-a pus în mişcare acţiunea penală, astfel că ei au revenit acasă, dar şi la serviciu, neavând nici o interdicţie legată de exercitarea atribuţiilor de serviciu.

 

Două zile de coşmar

„Am fost ridicaţi ca nişte infractori, cu mandate, audiaţi şi apoi reţinuţi, fără a exista probe împotriva noastră. Am fost supuşi unei traume cumplite, atât noi cât şi familiile noastre. Totul a durat practic două zile, pe lângă perioada de reţinere fiind şi orele de audieri şi drumul până la Bucureşti şi înapoi”, ne-a spus unul dintre poliţişti.

Aceştia urmează să se sfătuiască cu un avocat cu privire la posibilitatea de a deschide o acţiune prin care să ceară despăgubiri pentru modul în care au fost trataţi de procurori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti săltaţi şi duşi la Bucureşti, unde au stat 24 de ore în arest, fără nici o probă împotriva lor.
 Vizualizări articol: 4800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliţişti săltaţi şi duşi la Bucureşti, unde au stat 24 de ore în arest, fără nici o probă împotriva lor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte