Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Campania “I am here for you”

Expoziţii de pictură şi, desene pe asfalt, dansuri realizate de copii cu nevoie speciale, la Centrul Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii cu nevoi speciale, părinţi şi cadre didactice au fost implicaţi, la sfârşitul lunii martie, în campania “I am here for you”, desfăşurată la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava. Prin aceste activităţi a fost marcată Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului (2 aprilie), iar iniţiativa campaniei a aparţinut CSEI Suceava, Asociaţiei Dum Spiro Spero (DSS), preşedinte Bianca Paşnicuţu, Asociaţiei pentru Sprijinirea Persoanelor cu Autism (ASPA), preşedinte Sorin Lazarovici, Palatului Copiilor Suceava, reprezentat de director Biatrice Choleva, prof. Petronela Rusu, Youth Achievement Forum Jordan (YAF Jordan), având ca parteneri Asociaţia Nes Design Cultural Suceava, Reha Midilli Special Education Center Turkey, Ceip Jose M. Boquera Oliver Spain, Elena Ignea (Suceava), Dumitru Grămadă (Suceava), Şcoala Primară Tăuteşti (Zamostea), Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială “Jean Bart” Suceava.

 

Sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei

La activităţile desfăşurate în curtea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava s-au implicat un număr mare de copii, părinţi şi cadre didactice, atât de la şcoala gazdă, cât şi din şcolile partenere. Elevii invitaţi au fost impresionaţi de expoziţia de pictură a copiilor autişti, dar şi de dansul majoretelor, coordonat de prof. Ecaterina Conachi, momente ce au evidenţiat talentele unice şi abilităţile persoanelor cu dizabilităţi. În curtea şcolii organizatoare, copiii au desenat pe asfalt, au plantat copăcei, au participat la sesiuni de face-painting şi alte activităţi, socializând, comunicând şi simţindu-se bine împreună. Atmosfera a fost întreţinută şi de Clovnul Bobo, care i-a antrenat pe cei mici în numeroase jocuri de mişcare.

Prin Campania “I am here for you”, iniţiată de echipa responsabilă de proiecte naţionale şi internaţionale: prof. Gabriela Neofet, prof. Bianca Paşnicuţu, prof. Florinela Cuconu, prof. Laura Cazan, prof. Mirela Farcane, prof. Marius Enica, care se desfăşoară la CSEI Suceava, în perioada 14 martie -14 aprilie, se doreşte sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei asupra faptului că autismul este o realitate a zilelor noastre, iar integrarea socială a persoanelor cu nevoi speciale este o necesitate. Prof. Camelia Liliana Darie, directoarea CSEI Suceava, a concluzionat că “aceste activităţi desfăşurate în parteneriat cu elevi de la şcolile de masă i-au făcut pe copiii noştri să se simtă înconjuraţi de atenţie, respect şi acceptare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţii de pictură şi, desene pe asfalt, dansuri realizate de copii cu nevoie speciale, la Centrul Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 1989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Expoziţii de pictură şi, desene pe asfalt, dansuri realizate de copii cu nevoie speciale, la Centrul Şcolar Suceava2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte