Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2016 - Anul XXI, nr. 70 (6183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 24-30 martie

Turneu al Orchestrei Populare “Rapsozii Botoşanilor”

Orchestra Populară “Rapsozii Botoşanilor” începe un turneu regional, cu un spectacol extraordinar aniversar dedicat celor 45 de ani de activitate artistică. Artiştii vor fi prezenţi, pe 25 martie, la Rădăuţi (Casa de Cultură), şi la Suceava (Casa de Cultură a Sindicatelor), pe 26 martie, la Gura Humorului (Casa de Cultură) şi, pe 31 martie, la Târgu Neamţ. Publicul spectator iubitor de folclor va avea acces pe baza biletelor ce se pot obţine de la casele de bilete ale sălii de spectacole din localitatea respectivă. Preţul unui bilet este de 25 de lei.Pe scenă vor evolua soliştii vocali ai orchestrei: Petronela Rusu, Elena Mândrescu, Laura Ştefănescu Potoroacă, Constantin Petrescu, Cornelia Ciobanu, Dan Doboş, alături de doamnele cântecului popular moldovenesc şi bucovinean, îndrăgitele interprete Daniela Condurache şi Sofia Vicoveanca, acompaniate de soliştii instrumentişti ai orchestrei. Acest turneu regional este un cadou, în luna “Mărţişorului”, pentru toţi iubitorii de cântec şi frumos.

 

Târgul Agro-Expo Bucovina

În perioada 25-27 martie va avea loc cel mai mare şi important eveniment agricol din zona Moldovei, Târgul Agro Expo Bucovina. Cea de-a XIV-a ediţie a târgului este organizată în parcarea Iulius Mall Suceava de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Instituţia Prefectului Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava și Centrul Cultural Bucovina. Târgul va fi deschis de vineri până duminică, între orele 10:00-18:00.

 

Joi, 24 martie

Concert cu Chitaristul Dan Alexandru Arhire

Chitaristul Dan Alexandru Arhire va concerta, de la ora 18:30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani, dirijor Liviu Condriuc. În program: Constantin Silvestri - Jocuri populare româneşti din Transilvania - bihorene; J. Rodrigo - Concierto de Aranjuez - pentru chitară şi orchestră; J. Haydn - Simfonia nr. 45, în fa diez minor - “Despărţirea”. Preţul unui bilet este 20 de lei şi 10 lei pentru elevi, studenţii şi pensionari.

 

Vineri, 25 martie

„Moara cu noroc”, la Casa de Cultură „Platon Pardău”

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău prezintă, de la ora 17.00, pe scena Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei, spectacolul cu piesa „Moara cu noroc”, o dramatizare după nuvela lui Ioan Slavici, în regia lui Marius Gilea.

În rolurile principale: Ştefan Ionescu (Ghiţă), Bogdan Matei (Lică Sămădăul), Alina Simionescu (Ana), Alexandru Zob (Pintea), Nela Zare (soacra), Dumitru Rusu (Marti), Nina Ionescu (Uţa), alături de actorii Secţiei de Animaţie, Ion Cosa, Mihai Chihaia şi Tiberiu Gabor Bitere. Scenografia îi aparţine lui Vladimir Turturică, iar muzica originală, de factură modernă, este semnată de Călin Grigoriu.
Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Cultură „Platon Pardău”, cu preţul de 15 lei.

 

Sâmbătă, 26 martie

Concurs judeţean „Miss & Mister Boboc de Bucovina”

Shopping City Suceava va găzdui ediția a V-a a concursului județean „Miss & Mister Boboc de Bucovina” și un superconcert susținut de Adda, recunoscută pentru melodiile sale celebre: ”Îți arăt că pot”, ”Nu plânge, Ana”, ”Sunt bine”.

Evenimentul va avea loc pe zona de food din incinta Shopping City Suceava. La concurs vor participa toţi elevii din judeţul Suceava, care au obţinut titlurile de Miss şi Mister Boboc în toamna anului trecut.

 

Duminică, 27 martie

Ziua Unirii Basarabiei cu România

Muzeul Bucovinei organizează, la ora 17.00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava, o manifestare dedicată Zilei Unirii Basarabiei cu România.

În program: Prelegere susţinută de conf. univ. dr. Florin Pintescu şi un concert prezentat de Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz”, Grupul instrumental şi vocal al Ansamblului „Rapsodia Bucovinei” şi Schwartz Band.

 

Kids City, ateliere de creație pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi,cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creație pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica șervețelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică și scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecționate chiar de ei.

 

Miercuri, 30 martie

„Zicălaşii” la Muzeul de Ştiinţele Naturii

„Zicălaşii” (Răzvan Mitoceanu - vioară şi Petrică Oloieru - ţambal) vor susţine, la ora 14.00, un concert de muzică veche românească la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava.

Evenimentul, cu genericul „Zicălaşii - Cântece din veac”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina şi Muzeul Bucovinei, se circumscrie ciclului „Sărbătorile Memoriei” şi marchează Ziua Atestării Documentare a Bucovinei.

Cântecele, care au fost adunate de prin aşezările bucovinene de neobositul şi pe nedrept ignoratul Alexandru Voievidca, au fost fonotecate de Centrul Cultural Bucovina şi constituie un valoros tezaur imaterial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Unde fugim de-acasă...4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pomme rosti (tocinel elvețian) Acest preparat rustic, de origine elvețiană, este un fel de tocinel uriaș, pregătit ușor diferit, fără ou, dar absolut delicios. De regulă se face doar din cartofi, dar există numeroase variațiuni pe tema adaosurilor ce se pot asorta cu cartoful... Citeşte