Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2016 - Anul XXI, nr. 70 (6183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică pentru cetăţean

Primarul şi consilierii se ceartă, străzile şi Poliţia din Horodnic de Sus au rămas pe întuneric pentru că nu s-au plătit facturile la E.ON

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Postul de poliţie din Horodnic de Sus a  fost deconectat, în urmă cu două zile, de la alimentarea cu energie electrică, din cauză că primăria nu a achitat facturile la compania E.ON. În aceeaşi situaţie se află, de luni, 21 martie a.c., şi iluminatul public din comună.

Viceprimarul comunei, Valentin Luţa, îl acuză pe primarul Gheorghe Sbiera că nu s-a îngrijit de plata facturilor la energia electrică, reproşându-i că administraţia locală a acumulat restanţe de 25.600 de lei la E.ON. ”Acum trebuie să plătim taxa de reconectare de vreo 6.000 de lei, plus o garanţie de plată de circa 7.000 de lei. Sunt facturi restante din februarie 2015; asta arată cum s-a manageriat primăria şi ce haos financiar este în instituţie”, ne-a declarat viceprimarul. El recunoaşte că, în propunerea de buget făcută de primar la începutul anului 2016, suma prevăzută de acesta pentru iluminat a fost mai mare şi consilierii locali au refuzat s-o aprobe, votând pentru bani mai puţini, dar spune că primarul n-a informat Consiliul Local despre existenţa facturilor restante. ”În 2015 au rămas peste 45.000 de lei în fondul de rezervă şi facturile curente nu s-au plătit. De 4 ani, de când sunt eu la primărie, niciodată nu s-a ajuns cu facturile pe zero. Nu este admisibil aşa ceva”, a mai afirmat viceprimarul.

 

Ambiţii electorale pe spinarea comunităţii

Primarul Gheorghe Sbiera se disculpă şi afirmă că îi pare foarte rău că s-a ajuns în această situaţie, dar vina nu-i aparţine. ”Am propus alocarea a un miliard de lei vechi pentru iluminat pentru 2016 şi mi-au aprobat, în bătaie de joc, 200 de milioane de lei vechi. Sunt două facturi restante, din iulie şi februarie 2015 de care nici măcar nu am ştiut pentru că nu au ajuns la primărie, nu ştiu cum le-au trimis cei de la E.ON, că la noi nu sunt. Ce a fost facturat am plătit, iar în 2 februarie 2016 am primit preaviz de plată. Pe 18 februarie au mai trimis unul, pentru 325 de milioane de lei vechi. De unde să iau banii, dacă ei (n.r. consilierii locali) mi-au pus 200 de milioane?!”, a întrebat retoric primarul Sbiera.

El a precizat că săptămâna trecută a avut loc o şedinţă de Consiliu Local în care a fost rectificat bugetul, suplimentându-se fondurile pentru iluminat, că a vorbit cu reprezentanţii E.ON Moldova de la Bacău şi în cursul zilei de astăzi alimentarea cu energie electrică a sediului poliţiei, care funcţionează în vechea primărie, şi iluminatul public se vor relua. ”Nu spun că este vorba de rea-voinţă. Sunt ambiţii electorale. Acum şi-au dat seama ce au făcut şi au încercat s-o dreagă, dar locuitorii din Horodnic de Sus ştiu ce a făcut fiecare”, a spus Sbiera.

În ceea ce priveşte suma din fondul de rezervă, primarul Sbiera a spus că aceasta nu putea fi folosită decât pentru investiţii sau goluri de casă, nicidecum pentru plata unor facturi restante.

Taberele politice din Consiliul Local Horodnic de Sus sunt pe de o parte cinci consilieri PSD, iar de cealaltă parte şase consilierii PNL, UNPR, ai Partidului Ecologist şi doi independenţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul şi consilierii se ceartă, străzile şi Poliţia din Horodnic de Sus au rămas pe întuneric pentru că nu s-au plătit facturile la E.ON.
 Vizualizări articol: 4030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Primarul şi consilierii se ceartă, străzile şi Poliţia din Horodnic de Sus au rămas pe întuneric pentru că nu s-au plătit facturile la E.ON3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pomme rosti (tocinel elvețian) Acest preparat rustic, de origine elvețiană, este un fel de tocinel uriaș, pregătit ușor diferit, fără ou, dar absolut delicios. De regulă se face doar din cartofi, dar există numeroase variațiuni pe tema adaosurilor ce se pot asorta cu cartoful... Citeşte