Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2016 - Anul XXI, nr. 70 (6183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propuneri concrete

Un club al pensionarilor şi facilităţi pentru persoanele vârstnice şi cu venituri modeste din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălin Miron, candidatul liberalilor pentru funcţia de primar în municipiul   Rădăuţi, pledează pentru înfiinţarea unui club al pensionarilor, dar şi pentru organizarea periodică de spectacole gratuite ale Teatrului "Matei Vişniec", spectacole organizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.

O altă prioritate pentru persoanele vârstnice care locuiesc singure este suspendarea achitării taxelor şi impozitelor pentru imobilul în care locuiesc. 

Cătălin Miron consideră că aşa cum în alte oraşe ale judeţului aceste persoane beneficiază de reduceri şi scutiri parţiale la diferite dări către bugetul local, pe acelaşi principiu se poate acţiona şi la Rădăuţi.

„De exemplu, persoanele vârstnice cu venituri mici care locuiesc singure ar trebui scutite total de la plata impozitelor pentru imobilul în care locuiesc, cu menţiunea că această facilitate se va acorda şi soţului supravieţuitor. Sunt oameni în Rădăuţi care nu au bani de medicamente, nu au bani pentru alimente, darămite să-şi mai plătească taxe şi impozite. Pentru această categorie defavorizată trebuie introduse scutiri din partea administraţiei locale”, a opinat Cătălin Miron.

 

Profesorii, învăţătorii, poliţiştii şi militarii pensionari trebuie cooptaţi în activităţi de voluntariat

Candidatul PNL pentru funcţia de primar în Rădăuţi a anunţat că doreşte ca profesorii şi învăţătorii pensionari să fie cooptaţi, pe bază de voluntariat, în diferite cercuri extraşcolare în cadrul cărora copiii să poată beneficia de meditaţii gratuite. Aceiaşi dascăli ar putea reprezenta o soluţie pentru a asigura supravegherea elevilor cu ocazia unor tabere şcolare care să aibă susţinere financiară de la bugetul local.

„Nu se poate să-i lăsăm uitării pe aceşti oameni care şi-au făcut datoria pentru societate, oameni fără de care Rădăuţiul nu ar fi ajuns astăzi unde este. Este datoria administraţiei locale să se implice mai mult în sprijinirea acestei categorii de persoane, iar promisiunea mea fermă este aceea că vor fi trataţi cum se cuvine”, a arătat Cătălin Miron.

Acesta a dat exemple din alte localităţi ale judeţului, cum ar fi Suceava sau  Şcheia, unde cuplurile care au împlinit un anumit număr de ani de la căsnicie sunt celebrate de primărie, care le acordă diplome, premii în bani şi alte facilităţi. De asemenea, Cătălin Miron a mărturisit că va propune înfiinţarea unui club al pensionarilor şi le va acorda acestora un sediu unde să-şi desfăşoare activitatea.

„Dacă în alte localităţi s-a putut, trebuie să se poată şi la Rădăuţi. Doar nepăsarea şi lipsa de respect a celor care au condus oraşul în ultimii 25 de ani au făcut ca pensionarii, oamenii vârstnici şi cei cu venituri modeste să fie trataţi în mod incorect. Acest lucru se va schimba radical. Promisiunea mea este că mă voi implica în rezolvarea cât mai rapidă a problemelor pe care le întâmpină aceşti oameni, care nu sunt puţini la număr”, a concluzionat Cătălin Miron.

O altă categorie importantă este cea formată din pensionarii MAI şi MApN, oameni cu ajutorul cărora ar putea fi înfiinţate grupe de poliţie auxiliară care să patruleze prin parcuri, pieţe şi alte locuri publice, cu misiunea de a semnala orice posibilă încălcare a liniştii şi ordinii publice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un club al pensionarilor şi facilităţi pentru persoanele vârstnice şi cu venituri modeste din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un club al pensionarilor şi facilităţi pentru persoanele vârstnice şi cu venituri modeste din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pomme rosti (tocinel elvețian) Acest preparat rustic, de origine elvețiană, este un fel de tocinel uriaș, pregătit ușor diferit, fără ou, dar absolut delicios. De regulă se face doar din cartofi, dar există numeroase variațiuni pe tema adaosurilor ce se pot asorta cu cartoful... Citeşte