Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2016 - Anul XXI, nr. 70 (6183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La loc comanda

Ridicarea controlului judiciar pentru lotul Olărean, Dîmbu et co, contestată de DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia Curţii de Apel Cluj de a nu mai prelungi măsura controlului judiciar faţă de primarul suspendat de Rădăuţi, Aurel Olărean, procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi omul de afaceri Constantin Babiuc a fost contestată de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Expertul în relaţiile cu presa de la Curtea de Apel Cluj, Adrian Dănilă, ne-a declarat, ieri, că în urma contestaţiei DNA dosarul va fi trimis instanţei superioare, respectiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Curtea de Apel Cluj a decis luni, 21 martie, să nu mai prelungească măsura controlului judiciar în dosarul în care Olărean, Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc sunt inculpaţi pentru fapte de corupţie. Decizia a fost cu drept de contestaţie în 48 de ore.

Aurel Olărean s-a arătat, ieri, sceptic în legătură cu posibilitatea ca Înalta Curte să menţină decizia Curţii de Apel Cluj. ”Nu cred că Înalta Curte de Casaţie ne lasă liberi. Am avut opt hotărâri de arest la domiciliu date de Curtea de Apel Cluj care au fost desfiinţate de Înalta Curte”, ne-a declarat Aurel Olărean.

În cazul în care împotriva lui nu va mai fi dată totuşi nici o măsură restrictivă, Olărean se poate întoarce la conducerea Primăriei Rădăuţi fără probleme.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat ieri că ordinul de suspendare a mandatului de primar al lui Olărean încetează de drept odată cu dispariţia condiţiilor pentru care a fost dat, respectiv măsurile restrictive dispuse de instanţă.

Tot de drept încetează şi ordinul de delegare a atribuţiilor de primar viceprimarului Bogdan Loghin, pe durata suspendării primarului.

Aurel Olărean şi-a exprimat intenţia de a reveni la primărie şi a-şi încheia mandatul dat de rădăuţeni la alegerile locale din 2012, dar a afirmat că nu intenţionează să mai candideze la scrutinul din iunie 2016.

Reamintim că Olărean a ajuns în arest preventiv în septembrie 2014, alături de procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi omul de afaceri Constantin Babiuc, faţă de care se luase aceeaşi măsură în iunie 2014. De atunci, mandatele de arestare preventivă au fost prelungite timp de mai multe luni, apoi împotriva lor s-a luat măsura arestului la domiciliu şi ulterior a controlului judiciar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ridicarea controlului judiciar pentru lotul Olărean, Dîmbu et co, contestată de DNA.
 Vizualizări articol: 2373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ridicarea controlului judiciar pentru lotul Olărean, Dîmbu et co, contestată de DNA3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pomme rosti (tocinel elvețian) Acest preparat rustic, de origine elvețiană, este un fel de tocinel uriaș, pregătit ușor diferit, fără ou, dar absolut delicios. De regulă se face doar din cartofi, dar există numeroase variațiuni pe tema adaosurilor ce se pot asorta cu cartoful... Citeşte