Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2016 - Anul XXI, nr. 70 (6183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiect de amenajare a zece parcări supraterane în Suceava, pentru rezolvarea crizei locurilor de parcare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema lipsei locurilor de parcare, care se resimte acut în toate cartierele, dar mai ales în zona centrală şi în cartierul George Enescu, ar putea fi rezolvată parţial prin realizarea unor parcări supraterane, de către municipalitatea suceveană.

„O problemă presantă este legată de locurile de parcare. Indiferent câte locuri de parcare am vrea noi să facem, prin amenajarea de parcări de reşedinţă ori prin instituirea de sensuri unice, numărul de maşini din Suceava este foarte mare, depăşind capacităţile infrastructurii pe care o avem”, a spus primarul Ion Lungu, care propune ca soluţie amenajarea a zece parcări supraterane, în mai multe zone.

„Cinci din parcările supraterane sunt în zona centrală, care rămâne în continuare zona cea mai aglomerată, cu toate că acolo au fost realizate parcările subterane, iar zona pietonală din faţa Palatului Administrativ permite şi parcarea maşinilor. Trei sunt propuse în cartierul George Enescu, vitregit din acest punct de vedere, pentru că străzile sunt foarte înguste, iar numărul de maşini este foarte mare. De asemenea, o parcare ar urma să fie amenajată lângă sediul Primăriei Suceava, iar alta în Zamca, unde de asemeni sunt străzi înguste”, a precizat edilul sucevean, care a lansat propunerea spre dezbatere publică, etapă necesară înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus spre aprobare în Consiliul Local Suceava.

Proiectul de amenajare a parcărilor supraterane prevede crearea unui număr de 28 de locuri de parcare pe nivel, iar în funcţie de reglementările urbanistice ale zonei, acestea pot avea până la 5 niveluri, adică cât un bloc, punând la dispoziţie un număr maxim de 140 de locuri de parcare.

Locaţiile propuse pentru cele 10 parcări supraterane sunt:

Zona centrală:

- Piaţa Mare – pe locul actualei parcări publice a municipalităţii, de vizavi de piaţă;

- strada Vasile Bumbac, în zona Palatului de Finanţe, între restaurantul Centru Vechi şi clădirea care aparţine Bisericii Catolice, unde este loc pentru o parcare;

- în spatele fostului magazin Taylan, în parcarea interioară dintre blocuri;

- pe strada Meseriaşilor, vizavi de sediul PSD;

- zona Hotelului Bucovina, în locul actualei parcări, care face parte din domeniul public;

În zona George Enescu:

- în vecinătatea Pieţei Mici, între strada Zorilor şi Aleea Saturn (zona Albina);

- la Mobilă, în zona bisericii Sf. Vineri;

- vizavi de Proiect Bucovina.

O altă parcare ar urma să fie amenajată lângă sediul Primăriei Suceava, iar alta în Zamca – în zona celor două biserici, unde este un spaţiu al primăriei.

„Ne vom consulta cu populaţia, cu asociaţiile de proprietari, cu specialiştii, vom definitiva aceste locaţii şi sunt optimist că anul acesta vom putea demara lucrările măcar la una dintre parcări, chiar două – una în George Enescu şi alta în zona centrală. De la caz la caz vin afectate şi spaţii verzi, de aceea facem această dezbatere publică, pentru că sucevenii trebuie să spună dacă sunt sau nu de acord să amenajăm aceste parcări supraterane”, a adăugat edilul sucevean.

Costurile de realizare a unei astfel de parcări supraterane, cu 140 de locuri de parcare şi o suprafaţă desfăşurată de 680 de mp, sunt estimate la aproape două milioane de euro. Finanţarea ar urma să fie asigurată de la bugetul local, dar nu sunt excluse şi alte variante de finanţare, inclusiv parteneriat public – privat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de amenajare a zece parcări supraterane în Suceava, pentru rezolvarea crizei locurilor de parcare.
 Vizualizări articol: 3304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 13 voturi
Proiect de amenajare a zece parcări supraterane în Suceava, pentru rezolvarea crizei locurilor de parcare1.9513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceva sa merite numele de oras!... trimis de
(24 mar 2016, 14:43:19
La noi la Suceava spatii nu mai sunt, totul este incremenit intr-o aglomeratie urbana de prost gust. De ce poapoarele civilizate au gindit in viitor si au pastrat spatii largi care si-n ziua de azi au aceeasi destinatie

Pacat ca, ,,gospodarii de ieri'', trepadusii ce au fost la conducere, si-au batut joc de cartierele orasului: strazi si trotuare inguste , blocuri multe (dormitoare de campanie), fara parcuri, spatii de joaca, etc. Si asta in conditiile in care s-a construit pe loc gol, pe fostele ogoare!

Oras monoton, unde nu-ti vine a te plimba din cauza mizeriei ce te inconjoara
Ar fi multe de facut pentru ca Suceva sa merite numele de oras..

2.   De acord cu LAATU trimis de
(24 mar 2016, 15:47:36
La ora actuala in Suceava nu ar mai trebui eliberata nici o autorizatie de constructie. Este foarte multa ingramadeala, si o enorma lipsa de spatii verzi. Iar acum vine si mos Ionica Bolfosica cu o idee naucitoare : parcari supraterane in locuri stramte, unele din ele fiind chiar spatii verzi. Pai mai oameni buni , unde faci tu parcare supraterana in fata hotelului Bucovina, sau in fata la Albina, ???? voi chiar nu aveti nici un fe de simt estetic? , de practic nici nu mai vorbim.....
Un lucru este clar : Suceava se afla undeva la periferia lumi civilizate, scufundata in mizerie si dezinteres ( doar interesul personal primeaza )
3.   VREM PARCARI... trimis de
(24 mar 2016, 20:45:48
Dar parcari normale se vor face vreodata in Suceava?
4.   Electoral trimis de
(25 mar 2016, 02:24:39
Toate suna cam electoral. Unde sa le contruiasca? Darama blocuri pline de oameni pentru a le construi sau ce?
5.   Mos ion prelipcarul trimis de
(25 mar 2016, 09:08:55
Din gandirea mica, ingramadita si exprimata cu greu a omului de prelipca a iesit o noua gogoloata de muci, sa facem parcari sa stricam parcurile, spatiile verzi. Nu ca nu ar fi rea idea dezaglomerarii zonelor respective, dar scopul vadit al acei masuri pline de avant portocaliu, este sa faca un cosmar viata care locuiesc in zonele respective si sa bage ion niste comisioane. Apropos de ce nu ar face o parcare langa blocul in care a bagat fonduri europene si sub fereastra lui?
Iar daca lucrarile vor iesi ca si cele din centru unde dalele de gresie chinezeasca ale lui videanu s-au crapat deja sau pavelele din parcul central aduse de la symetrica s-au lasat si formeaza gauri, unde ti-e raspunderea mos ion?
6.   Amageli si amegeli de campanie trimis de
(25 mar 2016, 10:35:53
asa domn primar loviti si loviti in spatiile verzi, faceti acolo locuri de parcare, faceti mai bine o analiza acalitatii aerului in oras, mai bine demolati stadionul si faceti acolo locuri de parcare cum spunea alt cetatean de mai su..............lasati spatiile verzi in pace, dimpotriva trebuie crescuta suprafat de paduri din jurul orasului sufocat de poluare....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pomme rosti (tocinel elvețian) Acest preparat rustic, de origine elvețiană, este un fel de tocinel uriaș, pregătit ușor diferit, fără ou, dar absolut delicios. De regulă se face doar din cartofi, dar există numeroase variațiuni pe tema adaosurilor ce se pot asorta cu cartoful... Citeşte