Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2016 - Anul XXI, nr. 57 (6170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceveni loviţi de ghinion

Noapte de coşmar: pompierii au intervenit la opt incendii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt incendii au izbucnit pe raza judeţului Suceava în interval de aproximativ 12 ore, în seara de 7 martie şi în noaptea de 7 spre 8 martie, cinci dintre acestea fiind la gospodării şi lăsând pagube importante în urmă. De altfel, nu doar incendiile au fost în număr mare în acest debut de săptămână. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a contabilizat, în interval de 24 de ore, de luni dimineaţă şi până marţi dimineaţă, nu mai puţin de 50 de intervenţii. Mai mult de jumătate dintre ele au constat în acordarea de prim ajutor pentru probleme medicale, în timp ce misiunile cele mai complexe au fost cele privind incendiile.

 

Incendiu cu risc de propagare la pădure, la Laura - Vicovu de Sus

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a precizat că două dintre incendii au fost  cauzate de coşuri de fum necurăţate, în satele Leucuşeşti (comuna Preuteşti) şi Poieni (Udeşti). Un alt incendiu a izbucnit la vegetaţie uscată, în satul Laura, Vicovu de Sus. Aici, un foc lăsat nesupravegheat a dus la un incendiu care a distrus aproximativ un hectar de vegetaţie uscată şi circa 15 metri liniari dintr-un gard. La faţa locului au intervenit pompierii de la Garda de Interveţie Vicovu de Sus, care s-au mobilizat pentru a nu „scăpa” flăcările în fondul forestier. 

 

Cinci incendii care au pus probleme

Pompierii au arătat că cinci dintre incendii au pus probleme serioase, punând în pericol imobile din gospodării.

Luni seară, la ora 20.30, pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case din municipiul Vatra Dornei. Cel mai probabil, focul, care a cuprins în jur de 20 de mp din acoperiş, a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect. Din fericire, pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi să-l stingă înainte de a se extinde şi mai mult. La 21.53, un alt incendiu a izbucnit la o gospodărie din satul Teşna, comuna Poiana Stampei. La sosirea echipajului de pompieri ardea acoperişul centralei termice, cu pericol de propagare la casa de locuit, cu o suprafaţă de 170 de metri pătraţi. Focul a fost oprit la timp, provocând pagube doar în încăperea centralei termice.

Puţin după miezul nopţii, la 0.15, a urmat un incendiu la o casă din Şcheia. La faţa locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şcheia, cu patru autospeciale cu apă. Casa unei familii de romi era cuprinsă deja aproape în totalitate de flăcări, fiind distrusă în proporţie de mai bine de 80%. Din anchetă a rezultat că focul a pornit de la o lumânare aprinsă nesupravegheată, folosită de una din femeile care locuiau în casa ce nu era racordată la energia electrică.

Noaptea de coşmar a continuat cu o altă alarmă în jurul orei 3.00, când un puternic incendiu a izbucnit la o gospodărie din satul Moara Carp, comuna Moara. Pagubele sunt mari şi în acest caz, care este prezentat pe larg într-un alt material din cotidianul nostru de astăzi.

În fine, tot în jurul orei 3.00, pompierii de la Vatra Dornei s-au deplasat de urgenţă în satul Dăneşti, comuna Şaru Dornei, unde un incendiu cuprinsese deja mai multe construcţii dintr-o gospodărie. 

Au ars acoperişul casei pe 160 de metri pătraţi şi magazia de lemne pe 50 de metri pătraţi, construcţii din lemn. Flăcările au mai afectat un perete al casei de locuit, planşee din rigips de la etaj şi de la parter, ferestre din PVC, uşi din lemn şi alte bunuri din gospodărie. Valoarea pagubelor este de aproximativ 20.000 de lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noapte de coşmar: pompierii au intervenit la opt incendii.
 Vizualizări articol: 4592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noapte de coşmar: pompierii au intervenit la opt incendii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Papanași fierți Sunt moi, pufoși, ușor de digerat și foarte gustoși. Sunt preferați chiar și de cei mai mofturoși meseni, de regulă, așa că pot fi desertul perfect dacă nu vrem să pierdem mult timp în bucătărie, dar ne dorim să ne vedem oaspeții zâmbind... Citeşte