Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 18 – 24 februarie

Târg de Artă şi Antichităţi, la Shopping City Suceava

În perioada 20-21 februarie, Shopping City Suceava îi invită pe suceveni la Târgul de Artă şi Antichităţi. Colecţionari din întreaga ţară vor expune obiecte valoroase precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărţi, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă şi decorative, porţelanuri şi sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Joi, 18 februarie

Proiecţia filmului Un long dimanche de fiançailles, la Biroul Francez

Biroul Francez din Casa Prieteniei Suceava îi invită pe toţi iubitorii de film francez,  de la ora 18:00, la proiecţia filmului Un long dimanche de fiançailles (O logodnă foarte lungă), în cadrul proiectului După-amiezi francofone la Suceava. Bazat pe romanul celebru al lui Sebastien Jaspisot, filmul regizat de Jean-Pierre Jeunet o are în distribuţie pe Audrey Tautou, scenariul aparţinând lui Jeunet şi Guillaume Laurant. Un long dimanche de fiançailles (2004) a primit două nominalizări la Premiile Oscar, o nominalizare pentru Globul de Aur, un premiu şi patru nominalizări ale Academiei Europene de Film. Intrarea este liberă. Programul săptămânal şi toate evenimentele organizate de Biroul Francez vor fi anunţate pe pagina de Facebook: www.facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei.

 

Vineri, 19 februarie

Tudor Turcu, premiat recent la Sanremo Awards, va concerta la Suceava

Tudor Turcu, câştigătorul X Factor, va concerta, începând cu ora 21:00, în Lounge (Casa de Cultură Suceava). Biletele cumpărate în avans costă 15 lei, iar biletele cumpărate în ziua evenimentului costă 20 de lei. Rezervări la 0755 181 968 şi 0743 789 880. Recent, artistul care a cucerit inima românilor datorită vocii sale grave a participat la Sanremo Awards, unde a câştigat un important premiu: cea mai bună interpretare rock-fusion, ca VIP guest. "Le doresc tuturor artiştilor să aibă şansa să ajungă acolo. Eu am fost invitat să ţin un recital la Sanremo Music Award. Interpretarea se pare că i-a dat pe spate pe cei de acolo şi am primit şi eu un premiu",a spus Tudor Turcu pentru un post de televiziune. Artistul a câştigat concursul X Factor din 2012, iar de atunci a participat la finalele Eurovision România.

 

Puşa Darie, în premieră, la Steam Bistro

De la ora 20:00, la Steam Bistro (str. Mărăşeşti, nr. 48 b), în premieră, Puşa Darie, angajată a Teatrului Naţional din Iaşi, va susţine spectacolul „Crezi că ne iubim? Sau... Ce...?”, eveniment organizat de Eden Fundaţia Suceava. Puşa Darie a obţinut premiul de interpretare la Festivalul Internaţional “Matei Vişniec” pentru rolul Doamna Gudrun din “Spectatorul condamnat la moarte”, în anul 1992. "Am învăţat, târziu ce-i drept, că atâta vreme cât nu te desprinzi de trecut, nu te poţi bucura de nimic din ce se întâmplă aici, acum. De câte ori învăţ câte ceva simt nevoia să împart cu oamenii. Când ne întâlnim poate mai învăţ ceva în plus... Poate mai învăţaţi voi... Vedem. Vă iubesc oricum", a declarat artista. Dintre proiectele cinematografice recente din care a făcut parte Puşa Darie menţionăm: „Poziţia Copilului”, „Domnişoara Christina” şi „Undeva la Palilula”. În Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2013, publicul bucureştean a avut ocazia s-o vadă pe actriţa ieşeană în „Pălăria florentină”, spectacol în regia lui Silviu Purcărete, la Teatrul Naţional „Vasile Alescsandri” din Iaşi.

 

Actorul Marian Râlea „Magicianul”, pe scena suceveană, în spectacolul „Judecata poveştilor”

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc spectacolul de teatru pentru copii „Judecata poveştilor”, cu actorul Marian Râlea „Magicianul”. Având o experienţă vastă în ceea ce priveşte educaţia şi jocurile copiilor, „Magicianul“ a pregătit un interesant program pentru toţi copiii şi părinţii dornici să-l vadă sau să-l revadă. La Suceava, actorul va susţine trei reprezentaţii: de la orele 09:00, 10:30 şi 12:00. Preţul unui bilet este 12 lei. Cei mici şi cei mari se vor bucura de un spectacol interactiv, pentru că “Judecata poveştilor” este locul unde copiii urcă pe scenă şi devin eroii cei buni şi frumoşi ai basmelor, prin intermediul spectacolului organizat de mari actori. Ca într-o adevărată magie, „înarmaţi” cu doar câteva elemente de costum şi de decor, cu o recuzită neaşteptată aşadar, ei învaţă să-şi înfrângă teama şi să lupte vitejeşte cu duhurile rele, cu forţele cele întunecate din poveştile românilor, de ieri şi de azi. Magicianul poveştilor, Marian Râlea, omul şi actorul cu priză la copii, promite un spectacol interactiv în care copiii devin „eroi din poveşti”, moment care pentru cei mici este „magic”. „Magicianul” îi invită la teatru pe toţi copiii (3-10 ani), părinţii şi bunicii suceveni.

 

Sâmbătă, 20 februarie

Lansare de carte

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava va avea loc la ora 10.00, lansarea volumului „Deportation von Bukowinadeutschen in die Sowjetunion” („Deportarea germanilor bucovineni în Uniunea Sovietică”), lucrare semnată de Ortfried Kotzian, Ioana Scridon şi Luzian Geier, editată de Forumul Democrat al Germanilor din România - Forumul Regional Bucovina – Suceava. La ora 17.00, în aceeaşi locaţie, autorii cărţii se vor întâlni cu tinerii suceveni pentru întrebări şi discuţii asupra cărţii.

 

Duminică, 21 februarie

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, „Art Craft”, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Unde fugim de-acasă...5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte