Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adresă

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ solicită senatorilor suceveni să nu voteze desfiinţarea inspectoratelor şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care reprezintă drepturile şi interesele a peste 178.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar, adresează senatorilor din Parlamentul României rugămintea de a vota „împotriva” propunerii legislative referitoare la desfiinţarea inspectoratelor şcolare judeţene. Acest proiect a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, la data de 4 februarie.

Prof. Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), a menţionat că va înainta adrese fiecărui senator din judeţul Suceava şi le va solicita să respingă această iniţiativă care ar bulversa sistemul de învăţământ dacă ar fi votată şi de Senat.

„În acelaşi timp, vom solicita senatorilor suceveni să-şi exprime în scris, punctul de vedere despre această propunere legislativă”, a mai completat Giani Leonte.

În adresa sindicaliştilor se arată că Ministerul Educaţiei nu susţine acest proiect de lege, fiind necesară şi oportună reanalizarea atribuţiilor specifice inspectoratelor şcolare, însă nu desfiinţarea acestora.

„Considerăm că nu este posibil transferul atribuţiilor specifice ale inspectoratelor şcolare în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, având în vedere importanţa acestora în sistemul naţional de învăţământ. Funcţia de inspecţie şcolară nu poate fi preluată de autorităţile administraţiei publice locale şi nici nu poate fi transferată ministerului întrucât acesta este cel care aprobă sistemul de evaluare şi supraveghează respectarea acestuia”, spun sindicaliştii.

Aceştia le explică senatorilor că desfiinţarea inspectoratelor şcolare ar genera şi o practică neunitară în ceea ce priveşte organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice din unităţile de învăţământ. În prezent, în special în mediul rural, cadrele didactice au catedra compusă din ore la mai multe unităţi şcolare, iar prin aplicarea prevederilor prezentei iniţiative există riscul major ca multe şcoli să rămână fără cadre didactice, dar şi riscul ca personalul didactic de predare să îşi piardă titularizarea în sistem, arată Federaţia Sindicatelor din Învăţământ.

Proiectul de lege prevede şi transferul unităţilor conexe – cluburi ale elevilor, palate ale copiilor, cluburi sportive şcolare – ceea ce va conduce, foarte probabil, la desfiinţarea activităţilor extraşcolare, în condiţiile în care multe dintre autorităţile administraţiei publice locale nu dispun de resursele financiare necesare pentru a gestiona astfel de activităţi.

În adresa către senatori se mai arată că adoptarea unei noi Legi a educaţiei naţionale este un deziderat al Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ, însă această lege trebuie să fie rezultatul unui amplu proces de consultare a tuturor factorilor implicaţi în actul instructiv-educativ: elevi, părinţi, personalul din sistem, autorităţile administraţiei publice locale, organizaţii non-guvernamentale, agenţi economici etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alianţa Sindicatelor din Învăţământ solicită senatorilor suceveni să nu voteze desfiinţarea inspectoratelor şcolare.
 Vizualizări articol: 2538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Alianţa Sindicatelor din Învăţământ solicită senatorilor suceveni să nu voteze desfiinţarea inspectoratelor şcolare3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca sa vezi pe cine apara sindicatul!!! trimis de
(18 feb 2016, 11:42:52
In loc sa gandeasca noi strategii de descentralizare a invatamantului pe care sa le prezinte in consultarile cu ministerul, sindicalistul Leonte, ajuns si el la conducerea sindicatului dupa ample actiuni diversioniste, a ajuns acum sa apere inspectoratul scolar, institutie care si-a dovedit in timp "eficacitatea" in a lua spagi cu nemiluita, de la bietii profesori aflati in cautarea unui post "mai caldut" sau a unei titularizari "de oras"ori de la parintii a caror "loaze" nu au reusit sa se ridice la nivelul pretentiilor unui liceu de prestigiu. Si asta, cam de fiecare data, si cu complicitatea liderilor de sindicat.
Inclusiv treaba sindicatelor ar trebui sa fie discutarea cu ministerul a "practicilor unitare privind derularea concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice", nu sa apere acest "cuibusor de nebunii" care este isj-ul.
O directie de invatamant la nivelul consiliului judetean ar fi mai mult decat suficient!
Pentru ca de restul ar trebui sa se ocupe acea agentie independenta care se numeste ARACIP.
Dar de care sindicalistul Leonte nu credem ca a auzit sau stie cu ce se ocupa.....

2.   DEZINFORMARE trimis de
(18 feb 2016, 12:41:32
Domul Giani cere în nume propriu acest lucru! A intrebat cumva profesorii dacă-şi doresc acest lucru? Se teme cumva că pică scaunul naşului Ghiţa?
3.   E foarte logica solicitarea lui giani trimis de
(18 feb 2016, 17:33:02
Daca accesati Monitorul din 27/07/2012, veti gasi explicatia solicitarii acestui individ, care sunt convins ca numai interesele angajatilor nu le sustine cand cere asa ceva.
Cernica, fost lider, prin metode doar de el stiute, a beneficiat de salariu de merit fara a avea macar o ora, fara cerere, fara dosar. Interesant ar fi si cum s-a finalizat acel dosar PENAL. Merita cautat articolul si pentru comentarii.
Cateva intrebari:
Mai exista oare un singur prof care nu are ore si are salariu de merit?
Oare asa sa fi recunoscut ISJ Suceava noncombatul pseudo liderului?
Nu cumva si Giani vrea si el salariu de merit?
4.   Ai dreptate Ilinca! trimis de
(18 feb 2016, 18:07:34
Cred ca majoritatea angajatilor din invatamant doresc desfiintarea ISJ-urilor ! Acestea si-au depasit de prea multe ori atrbutiile in defavoarea unitatilor scolare care sunt angajatorii de fapt. Stie dl. Leonte cum este in vest ? Unitatile scolare sunt la autoritatea locala. Daca am vrut in Europa, trebuie sa ne aliniem Europei, dl. Leonte. Iata ca din aparatorii membrilor de sindicat, sindicatul dv. s-a transformat in aparatorii ISJ -ului, ai folclorului etc.
4.1  RE: Ai dreptate Ilinca! trimis de
(19 feb 2016, 08:50:15
As merge si mai departe. Cum s-a impotrivit SINDI ☭ UL la construirea de ISJ Suceava a casei corpului didactic Suceava (trebuia precizat, chiar daca se repeta, fiindca mai degraba ar putea fi atribuita NO MENS LAND) in camp? Ha, ha. Dar utilitatea cheltuiri a cateva milioane de EURO doar pt utilitati lui Carcalete si Monacu in varf de deal?
Sunt convins fara dubii ca giani a ciripit doar la ordinul ISJ.
5.   Greu tare cu fostii membrii de partid ! trimis de
(19 feb 2016, 10:57:14
" ample actiuni diversioniste " da- o in Petrea Marinescu var cu Dorel mecanicu , domule c2301 ai ramas cu vorbele de duh de pe vremea adormitului ! Cand te apuci de adaugat un comentariu fa -ti tememe intai sau pune pe colegele tale ilinca sau Zaraza sa ti faca dinainte comentariul , ca din cate se aude in sat la noi cam asta fac cand ai de facut ceva , fiidnca tu nu ai timp decat de a porni ample actiuni diversioniste ! Cat despre ISJ .... imi permit sa spun ca nu se va desfiinta sau daca se desfiinteaza mare parte din inspectori sunt membrii aracip asa ca PLEACA AI NOISTRI ,VIN AI NOSTRI ! Si apropos' domnule c2301 ultimul care a spus ca sunt ample actiuni diversioniste a murit impuscat !laughing)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte