Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosare penale

Cercetaţi pentru tăieri ilegale de arbori din fondul forestier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci indivizi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinşi marţi de poliţişti şi jandarmi tăind ilegal arbori din pădure.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 8.00, agenţii Postului de Poliţie Sadova au fost sesizaţi telefonic de un localnic cu privire la faptul că în zona pârâului Zbrancani din localitate se află două căruţe încărcate cu material lemnos. Poliţiştii au descoperit pe drumul de acces situat în apropierea DC 88 trei bărbaţi care aveau în două căruţe încărcat lemn, provenit din tăierea ilegală a unui arbore de răşinoase, de pe un teren din preajmă. Cercetările au stabilit că cioata rămasă în urma tăierii arborelui nu era marcată şi avea urme proaspete de tăiere, răspunzător pentru fapta comisă ilegal fiind unul dintre cei trei bărbaţi surprinşi la faţa locului. Cantitatea de lemn urmează a fi calculată de angajaţii ocolului Silvic Pojorâta, iar pe numele bărbatului, George Z., de 49 de ani, a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere de arbori fără drept.

Tot marţi, în jurul orei 17, jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Câmpulung Moldovenesc şi angajaţi ai Ocolului Silvic Vama, în timp ce se aflau în acţiune în zona denumită Fundoi, au surprins doi localnici de 32 şi 59 de ani care, folosindu-se de un tractor, transportau buştenii la marginea pădurii. În urma verificărilor, jandarmii au constatat că la faţa locului se aflau 19 arbori tăiaţi fără drept şi instrumente folosite la transportarea butucilor. Potrivit evaluării făcute de silvicultori s-a constatat că a fost tăiată ilegal cantitatea de 10,37 mc de lemn răşinoase şi 7,62 mc lemn fag. Pe numele celor doi bărbaţi au fost întocmite dosare penale pentru infracţiunile de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos, iar cantitatea de masă lemnoasă a fost predată în custodia Ocolului Silvic Vama.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetaţi pentru tăieri ilegale de arbori din fondul forestier.
 Vizualizări articol: 3404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cercetaţi pentru tăieri ilegale de arbori din fondul forestier3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-au prins hotii! trimis de
(19 feb 2016, 10:24:58
E nemaipomenit.S-au prins hotii celor 2 milioane de mc de lemn taiati ilegal!Si culmea se transportau in caruta....Dar cele 50000 de camioane burdusite cu lemn cine le-a vazut?Pe unde au trecut? Politia nu zice nimic,jandarmii si lucratorii silvici la fel.Inseamna ca astia erau hotii!!! Cata ipocrizie si cat de prosti ne cred astia.Si inca ceva;pentru un brad dosar penal si probabil puscarie pentru 5 hoti iar cand se prinde un camion cu 40-50 mc de lemn fara nici un act,se confisca lemnul,se da o amenda de 1000 RON si atat.Nici macar nu-i intreba de unde il au,ca nu cumva sa se descopere grupul organizat de mafioti care macelaresc padurile dupa bunul lor plac.In realitate lucrurile stau cam asa dupa parerea mea:astia care au protestat au cate o societate,cumpara legat sa zicem un camion de lemn pentru acoperire,iar restul in cardasie cu cei de la silvic taie si vand ilegal dupa bunul lor plac,(vezi vilele, masinile de lux,concediile prin toata lumea etc.),iar la mitingurile organizate tot pentru favorurile lor,au bagat in fata niste amarati,care majoritatea dintre ei nici macar nu au contract de munca(nu tu pensie sau asigurari sociale).Lucrurile ce le spun sunt cunoscute de toata lumea,inclusiv de organele de stat care,pentru diferite favoruri inchid ochii.Mergeti in oricare localitate de munte si veti vedea cu ochiul liber ceea ce spun(se pot face si fotografii de colectie).Ma gandesc cum ne vor caracteriza generatiile urmatoare?Si pe hoti, dar si pe noi care stam pasivi si probabil fara nici o putere in fata as numi-o eu crima impotriva naturii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte