Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plasament

17 copii proveniţi din familii aflate în situaţie de risc, luaţi de stat luna trecută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

17 copii proveniţi din familii aflate în situaţie de risc au ajuns luna trecută în grija statului. Zece dintre minori au fost internaţi în centre de tip rezidenţial, din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, şase copii au fost daţi în plasament unor asistenţi maternali profesionişti, iar pentru un copil s-a luat măsura de plasament în familia lărgită. Unii dintre minorii ajunşi în grija statului provin din familii nevoiaşe, în care copiii au fost trimişi deseori la cerşit, copii care nu au ce mânca, stau în frig sau copii care au fost jigniţi, loviţi de cei care le-au dat viaţă. Pentru toţi aceşti copii traumatizaţi, de multe ori debusolaţi, interiorizaţi, lipsiţi de perspectivă, un centru social unde să beneficieze pe lângă cazare şi masă şi de consiliere psihologică este cea mai bună soluţie.

La Serviciul Intervenție în Regim de Urgență ajung multe sesizări cu privire la copii abuzaţi, copii necăjiţi, abandonaţi, sesizări venite direct pe numerele de telefon ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, dar şi prin poșta electronică sau prin sesizări scrise. Din păcate, deşi există Telefonul Copilului – (0230) 983 (un serviciu gratuit pentru protecţia copilului, de tip permanent, a cărui misiune este să primească semnalări cu privire la situaţiile de abuz, neglijare şi exploatare a copilului, să asigure consilierea telefonică şi să intervină prompt în cazurile urgente, prin intermediul unei echipe mobile), anul trecut a fost apelat de o singură persoană. Din ce ne-au spus reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, „în luna iunie a anului trecut s-a primit o singură sesizare la Telefonul Copilului, anonimă, cu privire la un minor, în vârstă de 6 ani, din comuna Dumbrăveni, care ar fi fost supus abuzului sub forma neglijării de către părinți. Sesizarea nu a fost confirmată, iar copilul a fost menținut în familie cu monitorizare din partea autorității locale”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 copii proveniţi din familii aflate în situaţie de risc, luaţi de stat luna trecută.
 Vizualizări articol: 1956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17 copii proveniţi din familii aflate în situaţie de risc, luaţi de stat luna trecută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte