Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Statistică

Aproape 5.000 de câini capturaţi de pe străzile Sucevei, într-un an şi jumătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul câinilor fără stăpân capturaţi de pe străzile municipiului Suceava din luna septembrie a anului 2014 până acum se apropie de 5.000, dar problema nu este încă rezolvată. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că în intervalul de timp menţionat au fost capturaţi, conform evidenţelor primăriei, 4.912 câini. Dintre aceştia, 930 de câini au fost adoptaţi în Germania, 487 au fost adoptaţi pe plan intern, 593 au fost eutanasiaţi deoarece fie erau agresivi, fie sufereau de boli grave, iar 1.936 de câini au murit din cauze naturale.

Potrivit primarului Lungu, la această oră în adăpostul din Lunca Sucevei se mai află 879 de câini. Lungu a arătat că, în ciuda eforturilor făcute de administraţia locală de a scăpa oraşul de câinii fără stăpân, încă mai sunt zone populate de aceştia, şi asta deoarece nu toţi câinii din gospodăriile populaţiei au fost sterilizaţi. Lungu a afirmat că administraţia locală se va implica într-o nouă campanie de sterilizare, care va fi derulată cu asociaţii de protecţie a animalelor şi care va viza nu doar câinii din gospodăriile din Suceava, ci şi din zonele limitrofe. Asta atât din cauza fenomenului de migrare a câinilor fără stăpân, cât şi pentru că încă mai sunt persoane care aduc şi abandonează în oraş pui de câine sau animale adulte de care vor să se debaraseze.

Echipele de hingheri ale firmei Diasil, cu care Primăria Suceava are contract pentru această activitate, acţionează în continuare în municipiul Suceava, pe baza sesizărilor.

În paralel, asociaţia de protecţie a animalelor ”Casa lui Patrocle” Suceava organizează periodic acţiuni de colectă pentru câinii din adăpostul din Lunca Sucevei. Asociaţia face apel la iubitorii de animale să doneze hrană, boluri pentru mâncare, vase pentru apă, produse pentru curăţenie, pături, prosoape, vitamine, medicamente antiparazitare etc., precum şi sume de bani pentru cumpărarea de mâncare pentru animale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 5.000 de câini capturaţi de pe străzile Sucevei, într-un an şi jumătate.
 Vizualizări articol: 2829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aproape 5.000 de câini capturaţi de pe străzile Sucevei, într-un an şi jumătate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte