Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Un grup de tineri din Câmpulung Moldovenesc îi cer premierului Cioloş finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de tineri din Câmpulung Moldovenesc i-au trimis premierului României Dacian Cioloş o petiţie prin care îi solicită acestuia finalizarea pârtiei de schi de pe masivul Rarău. În susţinerea acestei solicitări, tinerii câmpulungeni au anexat la petiţia trimisă premierului o listă cu 7.590 de semnături din partea celor care îşi doresc finalizarea acestei pârtii. Unul dintre iniţiatorii acestui demers, Gheorghe Sologiuc, ne-a declarat că semnăturile au fost strânse în doar cinci zile, din totalul acestora 4.965 de semnături fiind strânse „pe hârtie”, iar diferenţa au fost semnături strânse online. Gheorghe Sologiuc a spus că semnatarii acestei petiţii vor ca actualul Guvern să continue finanţarea proiectului de schi „Rarău” din Câmpulung Moldovenesc.

Gheorghe Sologiuc a spus că prin această petiţie premierul a fost informat că proiectul pârtiei de schi de pe Rarău a fost început prin programul „Schi în România”, în anul 2009, însă lucrările au fost oprite în anul 2012 din cauza lipsei finanţării guvernamentale. „În momentul de faţă apreciem că stadiul lucrărilor este de circa 80%. Finalizarea lucrărilor este necesară deoarece pârtia şi instalaţia de transport pe cablu s-ar putea degrada considerabil şi acestea impun costuri ridicate de conservare. Luând în considerare dispariţia treptată a industriei din Câmpulung Moldovenesc, vedem în turism una dintre puţinele oportunităţi de dezvoltare pe care oraşul nostru le mai are, potenţialul turistic al Bucovinei şi al masivului Rarău fiind bine cunoscute. Credem, stimate domnule prim-ministru, că Guvernul României trebuie să ţină seama de beneficiile multiple pe care această investiţie le-ar aduce locuitorilor din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi din zonele limitrofe, odată cu dezvoltarea economiei locale”, se precizează în petiţia trimisă premierului României.

Tinerii câmpulungeni au amintit şi de protestul care a avut loc în data de 7 februarie a.c. în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, la care peste o mie de persoaneau solicitat finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău. Gheorghe Sologiuc a mai adăugat că tinerii câmpulungeni consideră că acest demers civic este unul justificat şi necesar în condiţiile în care intervenţiile oficiale ale administraţiei locale nu au dat rezultatele scontate până în momentul de faţă.

„Nu în ultimul rând, vă cerem să luaţi în considerare faptul că proiectul pârtiei de schi a fost finanţat până în acest moment cu 10 milioane de euro. Practic, o investiţie uriaşă din fonduri publice ar putea să producă pierderi şi mai mari în viitor, ţinând seama de cheltuielile necesare pentru mentenanţă şi de sacrificarea inutilă a câtorva zeci de hectare de pădure”, i-au transmis tinerii din Câmpulung Moldovenesc premierului României.

Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se într-o pârtie de categorie uşoară spre medie. În cadrul proiectului a fost construită şi o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, care este deja finalizată şi care are o capacitate de transport de 1.008 persoane/oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup de tineri din Câmpulung Moldovenesc îi cer premierului Cioloş finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 4087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Un grup de tineri din Câmpulung Moldovenesc îi cer premierului Cioloş finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte