Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răfuieli mai vechi

Un martor din dosarul „Olărean” îl acuză pe fostul consilier local Traian Andronachi de „manipulare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Andronachi, fost consilier local în Rădăuţi şi omul care l-a înfundat practic pe ex-primarul Aurel Olărean, este acuzat de „manipulare”. Detaliile despre acest subiect au fost făcute publice de un fost prieten al lui Andronachi, unul dintre oamenii care este şi martor în dosarul care a fost instrumentat de procurorii structurii centrale a DNA şi care-l priveşte printre alţii şi pe primarul suspendat din Rădăuţi.

Cătălin Cîrdei a menţionat că a dorit să aducă aceste precizări după ce prin Rădăuţi s-a răspândit zvonul potrivit căruia "l-aş fi turnat pe primarul Aurel Olărean la DNA, că aş fi avut microfoane puse pe mine de către domnul avocat Traian Andronachi, care pe atunci era consilier local independent, ce l-au înregistrat pe edil şi care totodată acele informații din înregistrări au cauzat reținerea şi suspendarea acestuia din funcția de primar al urbei”.

 

Cătălin Cîrdei a ajuns martor în dosar după o discuţie cu Aurel Olărean

Potrivit lui Cîrdei, totul a plecat de la o întâlnire pe care a avut-o cu Aurel Olărean şi cu Traian Andronachi. Se întâmpla pe data de 29 august 2014, la finalul festivalului "Ochiul de păun - Târgul olarilor", când Cătălin Cîrdei a dorit să-l salute pe edilul în funcţie la acea vreme.

„Am mers şi când am dat să dau mâna cu domnul Olărean acesta mi-a zis că nu doreşte să dea mâna cu mine deoarece sunt prieten cu Traian Andronachi, consilierul care mai mereu se contrazicea cu el în Consiliul Local, şi că trebuie să fiu un om de dreapta nu de stânga cum sunt <pomanagiii>”, a fost începutul unei discuţii care ulterior a ajuns la DNA.

Contrele au continuat, iar Olărean l-a catalogat pe Andronachi drept „un nesimţit”, deoarece a parcat maşina „aici, în locul unde parchez eu, şi se dă drept primar deja".

„<Oricum trebuie să voteze acel proiect prin care să se aprobe onorariul la doamna avocată Prodan pentru procesul cu Biblioteca <<Tudor Flondor>>, de nu oricum o voi da afară pe soția lui Andronachi, că şi aşa biblioteca o pierdem şi se va privatiza, iar soția sa şi aşa are prea mare salariul de 1.500 de lei.>

Iar eu auzind acestea i-am zis primarului: <Şi cum adică, o dați afară de la Bibliotecă?> Şi el mi-a zis: <Da, poți să-l suni pe Andronachi şi să-i zici că luni dimineață viceprimarul îmi va aduce aminte şi îi voi revoca soția acestuia din funcția de directoare a bibliotecii deoarece este în subordinea mea şi eu am numit-o la conducere în acea instituție care va deveni restaurant dacă Andronachi nu va vota proiectul să dăm banii avocatei care se va ocupa de proces să recâştigăm biblioteca toată>", este dialogul dintre Cîrdei şi Olărean.

Discuţia i-a fost transmisă lui Traian Andronachi, dar urmarea avea să fie una penală.

 

„Când oamenii au început să-mi zică că sunt un <turnător> am decis să fac publică această poveste”

Cătălin Cîrdei a precizat că după câteva zile a fost sunat de Traian Andronachi, care l-a invitat la Bucureşti, „la un proces”.

„A venit domnul Andronachi Traian la 10.30, m-a luat de acasă şi ne-am pornit spre Bucureşti, iar când am ajuns la Bacău am oprit la o benzinărie să mâncăm. Acolo mi-a zis că mergem la DNA deoarece cei de acolo l-au reținut pe Aurel Olărean şi trebuie să merg şi eu fiindcă atunci seara, când l-am sunat pe el, telefonul îi era ascultat de cei de la DNA şi trebuie să fiu şi eu martor să confirm cele spuse la telefon. Mi-a mai zis să fiu mulțumit de faptul că mă aduce el la DNA, că de nu mă ridicau procurorii de acasă. Am ajuns acolo, am fost dus într-o cameră unde am fost audiat de către un procuror aproape o jumătate de oră şi am explicat ce am discutat în seara de 29 august 2014 cu domnul primar Aurel Olărean despre Traian Andronachi. Eu am povestit şi am întrebat dacă telefoanele sunt interceptate. Procurorul mi-a răspuns că nu, nu sunt interceptate, ci doar cel al primarului Olărean şi că eu sunt doar un martor adus de domnul Andronachi Traian”, a povestit Cătălin Cîrdei.

Acesta a menţionat că ulterior şi-a dat seama că a fost doar o „unealtă”. „După o perioadă am decis să rup prietenia cu domnia sa deoarece cred că am fost folosit de către el, dar nu mi-am dat eu seama, fiindcă îmi spunea că suntem prieteni şi că o să mă susțină politic să devin un om de succes. Când oamenii au început să-mi zică că sunt un <turnător> am decis să fac publică această poveste şi să spun adevărul, nu să susțin şi să ascund aberațiile altora”, a concluzionat Cătălin Cîrdei.

 

Andronachi, extrem de succint şi reţinut vizavi de acuzaţiile care i se aduc

Contactat telefonic, Traian Andronachi nu a negat că ar fi avut o legătură de prietenie cu Cătălin Cîrdei, dar pe marginea acuzaţiilor care i se aduc a fost extrem de succint şi reţinut.

„Ştiu că domnul Cătălin a fost martor în dosar. Probabil, declaraţiile lui au fost consemnate de către organele de urmărire penală, iar în rest nu am nici o referire sau vreun comentariu vizavi de poziţia sa. Dacă unii încearcă acum să-şi folosească ascendentul său moral în calitate de om aflat în echipa de campanie a lui Aurel Olărean în cursul anului 2012 este strict treaba lor”, a arătat Andronachi.

Trebuie spus că în urma mărturiilor lui Cătălin Cîrdei, ale lui Traian Andronachi, ale altor martori, dar şi în baza unor înregistrări, procurorii DNA au dispus reţinerea lui Aurel Olărean în septembrie 2014. Ulterior, acesta a stat după gratii mai multe luni, iar acum se află sub control judiciar.

Aurel Olărean, primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, a fost trimis în judecată pentru cinci infracţiuni. În sarcina edilului din Rădăuţi au fost reţinute trei acte materiale de şantaj, complicitate la şantaj şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un martor din dosarul „Olărean” îl acuză pe fostul consilier local Traian Andronachi de „manipulare”.
 Vizualizări articol: 6800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Un martor din dosarul „Olărean” îl acuză pe fostul consilier local Traian Andronachi de „manipulare”3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pfff.. trimis de
(18 feb 2016, 11:37:21
Este incredibil cat tupeu are acest pusti, un om care nu a realizat nimic pana in prezent. Nu face nimic, nu are un loc de munca, sta pe facebook si compune/copiaza citate ca un mare filozof, e un pierde-vara dar el saracul se viseaza primar. Du-te la munca tinere, fa ceva cu viata ta sa ai ceva in CV si abia apoi poti spera ca esti demn de o functie publica, fie ea de consilier local sau chiar primar.
2.   Fuuuu ce duhoare trimis de
(18 feb 2016, 18:50:08
Serios mai BOIKA, tupeu a avut matelotul basist care a distrus Radautiul in inteligenta lui de gainusa. Ce sa-i fai daca ne-au condus marinarii? Asta pe care-l faci tu tupeist macar are studii, pe cand celalalt este mare "telectual". Halal! Sa stea la racorica atata timp cat a fost primar, ca o merita.
2.1  RE: Fuuuu ce duhoare trimis de
(19 feb 2016, 11:11:50
Daca din comentariul meu tu asta ai dedus, imi pare rau. Lasa-ma cu studiile lui teologice, astea sunt studii pentru administratie publica? Daca are studii atat de multe si e atat de competent de ce nu are un loc de munca stabil? Chiar ne credeti pe toti prosti? In 2016 cu totii avem studii, mai important e ce faci si ce-ai facut. El este prea tanar si n-a dovedit nimic inca, iar studiile invocate de tine nu-l recomanda decat pentru biserica, nicidecum la primarie. La primarie ai de lucrat cu situatii de constructii, planuri, bugete, creante, ma indoiesc ca la teologie te invata asa ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte