Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2016 - Anul XXI, nr. 28 (6141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reproş

Rectorul USV: "Autorităţile locale trebuie să facă mai mult pentru studenţii suceveni"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) reproşează autorităţilor locale că nu sprijină suficient iniţiativa instituţiei de a suplimenta locurile de cazare pentru studenţi.

De mai bine de un an de zile, Universitatea şi-a exprimat intenţia de a lua în administrare căminul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, internat ce dispune de circa 200 de locuri de cazare. Căminul Colegiului Alimentar este locuit de chiriaşi ai Primăriei municipiului Suceava, iar transferul se poate face doar cu sprijinul municipalităţii.

„Faptul că nu reuşim an de an să onorăm multitudinea de cereri de cazare nu a sensibilizat decât în mică măsură factorii decizionali locali. De peste un an de zile solicităm primirea căminului C2 de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, însă această solicitare îşi tot aşteaptă rezolvarea. Șansa Sucevei de a deveni un oraş care oferă prosperitate locuitorilor săi constă în dezvoltarea şi susţinerea USV, iar pentru aceasta decidenţii trebuie să facă mai mult pentru studenţii suceveni”, spune rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Reprezentanţii USV oferă şi câteva soluţii autorităţilor locale în rezolvarea acestei solicitări, menţionând că persoanele care constituie cazurile sociale din acest cămin pot fi cu uşurinţă mutate în căminele Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” din Burdujeni, care au un grad scăzut de ocupare. Între timp, un alt cămin de la Liceul cu Program Sportiv este nelocuit şi nici acesta nu a fost distribuit universităţii. Chiar la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” ar putea fi disponibilizat jumătate dintr-un cămin pentru nevoile studenţilor.

„Iată doar câteva dintre soluţiile şi modalităţile prin care conducerea locală ar putea sprijini studenţii, viitori absolvenţi, şi, prin aceştia, firmele care dezvoltă afaceri în Suceava. Este nevoie doar de voinţă să trecem de la vorbe la fapte”, mai spun cei de la USV.

Instituţia are în administrare cinci cămine studenţeşti cu o capacitate de circa 1.100 de locuri. An de an, USV poate onora doar jumătate din numărul de cereri pe care studenţii le depun pentru un loc în cămine din campusul instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul USV: "Autorităţile locale trebuie să facă mai mult pentru studenţii suceveni".
 Vizualizări articol: 1403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rectorul USV: "Autorităţile locale trebuie să facă mai mult pentru studenţii suceveni"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de lapte de cocos Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face... Citeşte