Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2016 - Anul XXI, nr. 28 (6141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preocupare

Investiţii în transportul public local sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul auto al societăţii de transport public local a municipiului Suceava va creşte anul acesta cu încă cinci miniautobuze sau două autobuze de capacitate medie, care vor fi cumpărate tot de Primăria Suceava, care a dotat până acum TPL cu 32 de autobuze Irisbus – Iveco, precum şi cu cinci microbuze Karsan, cumpărate anul trecut.

„Consiliul Local Suceava a aprobat pentru 2016 alocarea sumei de un milion de lei pentru achiziţia de mijloace de transport în comun. Dacă anul trecut am reuşit să ne încadrăm cu această sumă pentru a achiziţiona cinci miniautobuze, care îşi fac treaba foarte bine în oraş, anul acesta, din discuţiile avute cu conducerea societăţii, vom opta fie pentru încă cinci miniautobuze, fie pentru două autobuze de capacitate medie, de 70-80 de locuri, care să asigure necesarul pe traseele mai aglomerate, cum sunt cele de Burdujeni Sat”, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi, care are în atribuţii transportul local sucevean.

Pentru a fi rezolvate o serie de probleme cu care se confruntă societatea de transport public local, care nu are unde adăposti autobuzele, mai ales iarna, când se înregistrează temperaturi foarte scăzute, nu are cum să le spele, anul acesta se intenţionează a fi făcute o serie de investiţii necesare pentru o bună funcţionare a activităţii TPL.

„Anul acesta vom investi într-o hală pentru autobuze, care include şi o staţie ITP, în apropierea staţiei de autobuz de pe strada Traian Vuia, situată lângă sediul TPL, astfel încât să putem presta servicii şi pentru alte persoane. Hala va fi prevăzută şi cu o spălătorie auto. Costurile totale sunt estimate la 300.000 de lei”, a menţionat viceprimarul sucevean.

 

O nouă structură de conducere a societăţii

Schimbări semnificative se anunţă şi în privinţa modului de gestionare a societăţii de transport public local.

„În urma celor dispuse de Curtea de Conturi avem Consiliu de Administraţie la societatea de transport public local. Selecţia de dosare a fost făcută de o comisie special întrunită în acest scop şi au fost înaintate propunerile pentru CA conducerii TPL şi membrilor Adunării Generale a Acţionarilor”, a explicat Harşovschi.

Persoanele nominalizate pentru a deveni membri ai Consiliului de Administraţie la TPL sunt Vasilică Băiţan, Irina Alexandra Munteanu, Gabriel Petruc, Elena Loredana Proţiencu şi Mihaela Siretian.

Membrii Consiliului de Administraţie pot desemna o nouă conducere a societăţii dintre ei sau să vină cu alte propuneri, noua echipă urmând ca în termen de 30 de zile să vină cu un plan de management privind revitalizarea societăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii în transportul public local sucevean.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Investiţii în transportul public local sucevean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de lapte de cocos Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face... Citeşte