Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2016 - Anul XXI, nr. 28 (6141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Are nevoie urgent de ajutor

O femeie în vârstă de 46 de ani, din Păltinoasa, suferă de o formă rară de leucemie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 46 de ani, Violeta Catargiu, din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, suferă de o formă rară de leucemie. Femeia a fost diagnosticată cu leucemie acută promielocitară şi pentru a supravieţui are nevoie urgent de medicamentul Trisenox, unul foarte costisitor. Calvarul Violetei, o mamă şi o soţie minunată, cum o descriu cei apropiaţi, a început în anul 2014.

Fiica femeii bolnave, Mihaela Alina Catargiu, în vârstă de 25 de ani, profesoară la Şcoala Gimnazială Capu Codrului, ne-a povestit că în luna februarie a anului 2014 mama ei a fost diagnosticată cu leucemie acută promielocitară, o boală necruţătoare. „A urmat un tratament drastic la Iaşi cu chimioterapie, care a oprit evoluţia bolii. În luna decembrie a anului 2015, în urma unui control medical, medicii i-au dat o veste cumplită, boala a recidivat, iar evoluţia este una galopantă”, ne-a povestit Mihaela Alina. În disperare, atunci, ambii copii ai Violetei, în vârstă de 25 şi 22 de ani, au cerut ajutorul oamenilor de bine, fiind înnebuniţi de gândul că mama lor are şanse minime la viaţă. Fiolele de Trisenox costă foarte mult, peste 10.000 de euro 30 de fiole, iar bolnava are nevoie de o sută de astfel de fiole, singura ei şansă de a rămâne în viaţă.

 

„O şansă pentru Violeta”

Copiii Violetei au făcut un apel atât pe reţelele de socializare, cât şi personal. Glasul lor disperat a ajuns inclusiv în Bistriţa, unde o localnică ce se ocupa de mai multe cazuri umanitare a ajutat-o pe Violeta, creându-i o pagină de Facebook, O şansă pentru Violeta, şi aşa a reuşit să îi adune o sumă consistentă de bani. În ajutorul familiei Catargiu au venit şi două societăţi comerciale, care au donat sume consistente de bani, una dintre ele fiind SC Albertemma SRL din Gura Humorului. Au mai donat bani oameni cu sufletul mare din satul Capu Codrului, cunoştinţe şi rude ale Violetei. Familia bolnavei a mai împrumutat o sumă de bani şi, astfel, s-a adunat suma de 13.500 de euro, bani cu care s-au putut comanda primele 30 de fiole de Tirexol, dintr-o farmacie din Austria. Acest tratament îi ajunge pe o perioadă de 30 de zile. Oamenii care le-au înţeles durerea şi disperarea pot să depună sume de bani în conturile RO56BTRLEURCRT0334523201 în euro şi RO09BTRLRONCRT0334523201 în lei, swift: BTRLRO22, pe numele Violeta Catargiu.

„Am reuşit să adunăm bani cu care am cumpărat primele 30 de fiole de Trisenox, dar suntem presate de timp, pentru că trebuie să achităm următoarele 25 de fiole. Nu mai avem bani suficienţi, iar viaţa mamei este în pericol. Îşi doreşte cu disperare să trăiască, dar spaima că nu avem bani pentru toate medicamentele este enormă”, ne-a spus fiica Violetei.

 

Ajutaţi-o pe Violeta!

Mihaela Alina Catargiu ne-a explicat că a ajuns cu mama ei, la recomandarea unei cunoştinţe, la o clinică din Linz - Austria, cu speranţa că acolo va primi un tratament corespunzător. Din păcate, medicii de acolo nu au acceptat-o pe Violeta ca pacientă, motivul fiind unul crunt, după cum ne-au spus copiii femeii: „Austriecii nu mai oferă suport medical românilor din cauza neplăţii taxelor spitaliceşti de către Casa de Asigurări de Sănătate din România. Ultima variantă plauzibilă este un tratament cu Trisenox, care nu se găseşte în România şi nici nu este suportat de Casa de Asigurări”.

În aceste condiţii, familia este obligată să suporte toate costurile, integral. Fiolele de Trisenox, după cum ne-a spus familia Violetei, se aduc doar pe bază de comandă, în unele farmacii din străinătate costurile fiind exorbitante. Veniturile familiei Catargiu sunt modeste. „Acest medicament nu este autorizat în România, motiv pentru care poate fi cumpărat doar din străinătate. Vă rog din suflet, ajutaţi-mă să pot contacta un medic dintr-o clinică din Uniunea Europeană care ar fi dispus să îmi trateze mama, dacă reuşesc să obţin un formular european. Fiecare dintre noi are doar o singură mamă. Eu sunt pe cale să o pierd dacă nu reuşesc să-i cumpăr toate fiolele de Trisenox (un concentrat pentru soluţie perfuzabilă care conţine substanţa activă trioxid de arsen - 1 mg/ml, medicament care se utilizează pentru tratarea pacienţilor adulţi care suferă de leucemie acută promielocitară - LAP, o formă rară de leucemie, un cancer al celulelor albe din sânge) sau dacă nu primesc acceptul unui medic din străinătate să o trateze”, ne-a mai spus Mihaela Alina, care vine cu o rugăciune către toţi cei care ar putea să o ajute să-şi salveze mama.

Cine doreşte mai multe detalii despre Violeta, femeia care la nici 50 de ani îşi vede moartea cu ochii, o poate contacta pe fiica ei, Mihaela Alina, la numărul de telefon 0746 659 069. Banii se pot depune în conturile date de familie. Nu ezitaţi să salvaţi o mamă, o femeie, un om care a aflat că suferă de o boală cruntă care îi pune viaţa în pericol. Leucemia femeii este galopantă şi în orice clipă poate fi prea târziu. Costul total al tratamentului de care are nevoie urgent Violeta se ridică la 45.000 de euro, însemnând 100 de fiole de Trisenox. „Facem un apel către toţi oamenii de bine să ne sprijine, să putem comanda celelalte fiole. Doar aşa Violeta poate trăi. Nu îşi doreşte decât o şansă la viaţă, să îşi poată strânge în braţe nepoţii şi să se bucure de fiecare zi, alături de familie”, este apelul disperat transmis de rudele femeii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie în vârstă de 46 de ani, din Păltinoasa, suferă de o formă rară de leucemie.
 Vizualizări articol: 8248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
O femeie în vârstă de 46 de ani, din Păltinoasa, suferă de o formă rară de leucemie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de lapte de cocos Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face... Citeşte