Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2016 - Anul XXI, nr. 28 (6141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie, medici şi angajatori!

S-a schimbat modelul adeverinţelor de la serviciu pentru concediul medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modelul adeverinţelor eliberate de angajatori salariaţilor pentru ca medicii să le poată prescrie concediu medical a fost schimbat, luna trecută, de Ministerul Sănătăţii  şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate. Pentru a fi acceptate la decontare, din data de 20 ianuarie a.c. adeverinţele trebuie să respecte obligatoriu noul model.  În noua formulă, angajatorul nu mai atestă salariatului calitatea de angajat pentru care a fost reţinută şi plătită contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate, ci direct calitatea de asigurat medical. De asemenea, valabilitatea adeverinţei nu mai este de trei luni, ci de numai 30 de zile, iar pe document nu mai este trecut codul de diagnostic pentru boală, ci numai codul indemnizaţiei.

Pe lângă alte noi prevederi, Ordinul nr. 43/8/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 60/32/2006, în vigoare din 20 ianuarie a.c., mai precizează că medicul curant din spital eliberează certificatele de concediu medical numai în ziua externării pacientului, că la externarea din spital, inclusiv pentru spitalizarea de zi, se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar în cazuri speciale, cu aprobarea medicului-şef de secţie, până la maximum 21 de zile calendaristice.

Conform ordinului menţionat, plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate au obligaţia să elibereze asiguratului adeverinţe din care să rezulte numărul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, în vederea acordării certificatelor de concediu medical, conform noului model.

În cazul în care medicii acceptă de la asiguraţi adeverinţe în vechiul format, vor avea surpriza să constate că acestea nu le sunt acceptate la Casa Asigurărilor de Sănătate, iar angajatorii - că nu sunt decontate concediile medicale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a schimbat modelul adeverinţelor de la serviciu pentru concediul medical.
 Vizualizări articol: 7091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
S-a schimbat modelul adeverinţelor de la serviciu pentru concediul medical5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de lapte de cocos Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce ar putea fi tradus prin ”tremurici”. Se numește astfel din cauza consistenței sale de jeleu, care face... Citeşte